LG G7 ThinQ a ajuns la mine destul de târziu după evenimentul de lansare din Ungaria, dar am avut timp să fac pe el toate testele necesare pentru a avea un review complet. Este un smartphone bun, arătos și cu un preț bun, iar în următoarea perioadă va fi aproape sigur la oferte de preț.Dați un play și aștept comentariile voastre.

Pro și contra LG G7

Atuurile acestui model:
– design modern foarte bun;
– ecran foarte bun;
– cameră foto duală excelentă;
– cameră selfie bună;
– procesor puternic și Inteligența Artificială;
– autonomie bună;
– un preț atractiv;

Rămâne de discutat:
– autonomia ar fi putut fi mai bună;
– aveți nevoie de accesorii pentru protecție;

Găsiți toate informațiile pe site-ul producătorului.

Experiența cu LG G7

Am avut ocazia să testez telefonul atât la evenimentul de lansare oficială, când am folosit mai ales camera foto și video, dar și acum, după ce a ajuns la review. Am descoperit un terminal puternic și rapid, subțirel și arătos, cu o cameră foto performantă și care îndeplinește toate necesitățile unui utilizator avansat. Pe de altă parte, dintre flagship-urile Android lansate anul acesta, LG G7 ThinQ are cel mai bun preț.

Am redescoperit ecranul cu notch. Este considerat de LG ca fiind „second-screen” și poate fi ascuns sau vizibil, în funcție de cum dorește utilizatorul. Când era ascuns aproape că am uitat că se poate activa. Apoi l-am activat, te obișnuiești și cu el așa, este foarte ok.

Procesorul este Snapdragon 845 cu 4GB de RAM și 64GB de stocare (46GB liberi). Performanțele sunt bune, de nivelul Galaxy S9 sau P20, cam toate telefoanele Android care au aceste dotări au scoruri similare de performanță. Avantajul LG G7 este că va primi rapid Android 9.0 Pie, LG fac totdeauna actualizări pentru modelele lor de top.

Scorurile din testele de performanță sunt ok, o să vedeți mai jos, este la nivel de flagship, iar prețul telefonului este mai bun decât al produselor concurente. Camera foto duală este foarte bună. Este păcat că nu au o cameră foarte bună pe zoom optic, cum au procedat Huawei. Au zoom optic 2x, dar atuul principal al acestui model este camera cu unghi larg. Este perfectă mai ales în oraș atunci când clădirile nu încap în fotografii la un telefon normal. Camera de selfie mi s-a părut foarte bună, mai interesantă decât cele ale competiției. Nu sunt un pasionat de selfie-uri, dar arată foarte bine.

Nu am reușit însă să fac un test complet de baterie, se pare că are acea setare din Android care închide automat o aplicație care consumă prea multă energie. Chiar dacă proprietarul vrea să ruleze testul, sistemul de operare nu îl lasă să termine. Ca idee, la un ecran de 6.1 inch, procesor de top, o baterie de 3.000 mAh este relativ mică. Probabil 12 ore de utilizare sunt de atins, dar nu treceți ziua fără o priză sau baterie externă.

Îmi place faptul că este un telefon finuț, subțirel și nu pare deloc mare în ciuda ecranului de 6.1 inch. Este mai degrabă un telefon înalt, formatul său fiind de 19.5:9, mai înalt decât modelele Samsung de exemplu. Dar este subțire și datorită bateriei micuțe. Rivalii au pe modelele de top baterii de capacitate mai mare.

Nu am avut probleme de conexiune WiFi sau 4G, am făcut niște teste, totul a fost ok. Interfața LG G7 este curată și fără tot felul de elemente care sar în ochi, chiar mi s-a părut că arată bine și găsești totul la îndemână.

Puterea hardware

Am rulat principalele teste benchmark utilizate astăzi, iar scorurile LG G7 sunt foarte aproape de liderii industriei. De exemplu, în Antutu a avut 262.640 de puncte, foarte puțin sub liderii industriei. Trebuie ținut cont și de faptul că deseori Huawei, Oneplus și alții au fost prinși trișând la aceste teste pentru a obține scor mai mare. Mai sunt și mici modificări software pe care le fac unii și alții, pentru că altfel dotările sunt destul de similare pentru principalele flagship-uri.

Vedeți mai jos dotările tehnice și principalele scoruri. Din păcate toate aplicațiile de benchmark fac comparații greșite, cu modele vechi, în loc să arate la un loc cele mai noi telefoane. Le-am și scris de câteva ori pe tema asta, dar nimic nu s-a schimbat.

Camera foto LG G7

Cum spuneam, camera foto este foarte bună. Pe spate sunt doi senzori de 16 megapixeli, dar LG nu urmează trendurile pieței, nu au senzori foarte mari (1/3.1 inch), nici pixelii uriași de la alte terminale, ci fix de 1.0 nm. Lentila a doua oferă zoom optic 2X, iar una este ultra-wide, respectiv 16mm, comparat cu cea principală de 30mm. Rezultă imagini bune, detalii ok, culori ok, plus posibilitate de a face poze în oraș, potrete speciale și multe altele. Mi-a plăcut și camera frontală, care este de 8 megapixeli, dar rezultatele sunt mai bune decât la multe alte terminale.

Protecție pentru LG G7

Dacă tot ați investit atâția bani într-un smartphone nou, eu vă recomand să folosiți huse de protecție pentru el. Posibil și o folie pe ecran, dar neapărat o husă care să ferească telefonul de probleme. Astfel, valoarea lui se păstrează mai bine în timp, iar anul viitor dacă vreți să îl vindeți veți obține un preț mai bun pe OLX sau pe alte site-uri de anunțuri. Uneori puteți obține reduceri importante chiar la operator dacă schimbați telefonul și este în stare bună. Modelele testate sunt de la MobileDirect, ca de obicei.

Concluzii

LG G7 ThinQ este unul dintre marile flagship-uri de anul acesta, are dotări hardware excelente, este puternic și bine dotat, are camere foto excelente și este cam singurul cu o cameră foto ultra-wide pentru a putea fotografia în oraș printre clădiri. Are un design spectaculos, este subțirel și stă foarte plăcut în mână, pe scurt, nu prea ai ce să-i reproșezi acestui model. Iar vestea cea bună este că prețul său a mai scăzut față de data lansării oficiale, fiind disponibil acum la preț mai bun.

Recomand LG G7 ThinQ, abia aștept să văd noile modele LG care vor fi lansate în toamna asta.

Galerie foto