Am testat Moto G73, un model accesibil, dar dotat, cu autonomie bună și cameră foto de nota zece. Modelul aduce un hardware decent, la un nivel de preț accesibil. Este la ofertă acum la Altex, la 1.399 lei.

Vedeți și varianta video, dacă vă este mai ușor.

Pro și contra Moto G73 5G

Avantaje:

  • hardware și dotări decente;
  • autonomie foarte mare;
  • camere foto bune;
  • preț excelent;
  • păstrează mufa de căști 3.5 mm jack;

Dezavantaje:

  • ecranul este LCD;
  • interfața este simplistă;

Detalii tehnice Moto G73 5G

Ecran: 6.5 inch IPS LCD, 2400×1080 pixeli, 120Hz
Procesor: Mediatek Dimensity 930 (6 nm)
GPU: IMG BXM-8-256
Memorie: 8 GB RAM
Stocare: 256GB
Camere foto: 50, 8 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 161.4 x 73.8 x 8.3 mm
Greutate: 181 g
Baterie: 5000 mAh, 30W
OS: Android 13
Tehnologii: Wi-Fi ac, Bluetooth 5.3, Dolby Atmos, USB Type-C 2.0, 3.5mm jack
Preț: 1.399 lei în perioada promoției

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 7 Media: 4]

Impresii după testare

Moto G73 5G aduce tehnologii decente la un nivel de preț foarte bun. Continuă o adevărată tradiție pentru Motorola. Testele realizate pe el arată o autonomie mare, peste medie. Camerele foto sunt foarte bune. Are un design bun și ecranul este suficient pentru orice utilizator. Experiența de utilizare este bună, fără să fie vreun telefon de gaming. Stă bine în unele teste hardware, dar are și scoruri mai slabe.

Mi-a plăcut faptul că arată foarte bine, stă plăcut în mână. Au mai schimbat interfața, dar este aproape de Android curat. Păstrează unele elemente Moto, dar aduce și altele noi. Înainte se chema interfața MyUX, dar acum nu prea este menționată. Totuși, nu este doar Android simplu, ca pe Pixel. Parcă au și fonturile diferite. Însă este una dintre cele mai curate interfețe și totul se mișcă mai bine așa.

Procesorul este mai necunoscut, Mediatek Dimensity 930, mă așteptam să fie mai bun decât Dimensity 900. Însă este de fapt o variantă mai limitată. Performanța nu este rea, se descurcă bine în majoritatea testelor, iar autonomia este excelentă. Totuși, avem un procesor 5G, iar procesorul are nuclee de putere pe care te poți baza să se descurce în fiecare aplicație sau test. Procesorul grafic este IMG BXM-8-256 GPU, mai puțin cunoscut. Dimensity 900 avea un GPU Arm Mali-G68, care iese mai bine în testele de jocuri.

Mi-a plăcut faptul că are 8GB de RAM și 256 GB de stocare, nu ai alte variante. Nu te mai încurci în diverse modele și ai suficientă memorie și stocare. E bine că 256 GB și-au făcut loc la un astfel de nivel de preț. Bateria de 5.000 de mAh se încarcă cu 30W, nu este foarte rapid, dar mai bine decât multe alte modele. Iar autonomia a fost bună. Și în modul de utilizare normală, dar și în mod Power Saving ține excelent.

Este bine că au păstrat mufa de căști 3.5 mm jack. Pentru unii este important. Rămâne de discutat doar ecranul LCD: nu este cea mai bună variantă. Însă trebuie să spunem că ecranele OLED și AMOLED au efect de burn-in, care apare după câteva luni. LCD nu este chiar ideal, dar se vede destul de bine și este FullHD+, deci se descurcă. Ar fi fost utilă o luminozitate crescută în zilele însorite. Prefer ecranele certificate HDR10.

Teste benchmark

Am rulat pe telefon principalele teste de performanță, dar am făcut și testul de stocare sau cel de autonomie. Nu stă deloc rău, nici măcar în testul Geekbench, unde este poziționat în zona midrange. Doar în Antutu cifrele sunt mai modeste. Mă așteptam să fie ceva mai sus, dar probabil rezultatele GPU sunt mai modeste.

Autonomia este excelentă, așa cum era de așteptat la un Motorola. Peste 17 ore așa cum vine el din cutie. Aproape 19 ore cu mici măsuri de Power Saving activate. Rezultate foarte bune și cu siguranță ține mai bine decât 90% din celelalte telefoane concurente. De fapt, la acest nivel de preț, concurează doar cu alte modele Motorola.

Vedeți mai jos testele realizate. Dacă aveți idei sau propuneri de alte teste, să-mi lăsați un comentariu.

Camere foto Moto G73 5G

Telefonul are o cameră foto principală de 50 de megapixeli, care se descurcă excelent. Poate face poze foarte bune ziua, dar imaginile sunt excelente și noaptea. Lentila are apertura F/1.8 și pixeli de 1 µm. Vine cu autofocus foarte bun, PDAF. Alături de senzorul principal este o cameră ultrawide de 8 megapixeli, care se descurcă în orice situație. Este foarte bine că au eliminat de tot ceilalți senzori inutili de 2 sau 5 megapixeli. Camera foto selfie este de 16 megapixeli, se descurcă destul de bine în orice situație.

Vedeți mai jos câteva imagini realizate. Ele sunt micșorate și comprimate pentru a le urca pe blog.

Concluzii

Motorola Moto G73 este un midrange accesibil, dotat, care se descurcă onorabil la acest nivel de preț. Are procesor bun, ecran decent, camere foto bune și o autonomie excelentă. Este acum la ofertă la Altex cu doar 1.399 lei. Mi se pare o afacere bună.

Galerie foto