Am testat Motorola Moto G6 de la Lenovo, un smartphone ieftin cu care puteți face orice doriți, singura lui problemă fiind procesorul lent. Prețul este la ofertă de (link afiliat), dar telefonul este oficial în România la prețul de 1099 lei, deci s-ar putea scumpi la loc oricând.


Dați play la video și subscribe la canal.

Toate detaliile tehnice ale acestui model le găsiți pe site-ul Motorola. Am încercat să găsesc telefonul căutând pe eMAG și căutând cu google Moto G6 eMag, dar nu l-am găsit. Link-ul l-am descoperit doar accesând pagina Motorola.

Pro și contra Moto G6

Atuurile acestui model:
– design modern, stă plăcut în mână;
– ecran 18:9 cu rezoluție FHD+;
– cameră foto duală pe spate;
– Android aproape curat;
– autonomie bună;
– preț bun;

Rămâne de discutat:
– performanța e slabă;
– modele concurente la acest nivel de preț;

Experiența cu Moto G6

Am avut ocazia să testez multe telefoane ieftine anul acesta, dar Moto G6 reușește să își găsească o nișă a lui și să fie recomandabil. În primul rând trebuie spus că au adoptat un design mai modern, cu ecranul 18:9 pe formatul FullHD+, un display de 5.7 inch care datorită marginilor subțiri face telefonul să pară foarte compact. Stă foarte bine în mână și nu este foarte lucios pe spate, dar materialul este mai alunecos decât cele utilizate de competiție. Rezoluția este de 2160×1080 pixeli, se vede foarte bine, iar densitatea 424ppi este foarte bună. Luminozitatea atinsă în teste a fost de 310-320 nits , față de cea anunțată de 550 de nits (cd/m2).

Terminalul este bine realizat, are un aspect premium, camera foto arată ca un mare zâmbet, senzorul de amprentă este pe partea frontală, sub ecran, o idee depășită deja de majoritatea competitorilor. Dar este un senzor ok, mi s-a părut foarte rapid și destul de ok de utilizat.

Procesorul este ok pentru navigarea prin telefon, aplicațiile uzuale de email, internet, Facebook, citit, ascultat muzică și altele asemenea. Este posibil să meargă mai greu dacă redați filme 4K de pe telefon sau dacă jucați jocuri cu o grafică extrem de complexă, moment în care totul se va mișca mai greu. PUBG Mobile sau alte jocur de gen vor merge greu pe un astfel de dispozitiv.

Pe de altă parte, cu o baterie de 3.000 mAh, procesorul Snapdragon 450 a scos cel mai bun timp în testul de autonomie, undeva la peste 11 ore și 30 de minute, peste Mate 10 Lite care era ultimul lider. Cu două ore peste abia testatul Zenfone 5. Oricum , cel mai mare timp de pînă acum la acel test de autonomie. Avantajul este că nu consumă mai multă energie și dacă scădeți luminozitatea și dezactivați câteva serviicii, veți avea poate chiar două zile de autonomie.

Performanța hardware

Cum spuneam, procesorul Moto G6 este Qualcomm Snapdragon 450, un octa-core, dar cu nuclee economice Cortex-A53, limitate la maxim 1.8 GHz. Terminalul testat era în versiunea cu 3GB de RAM și 32GB de stocare internă, iar prețul este sub 1000 de lei. Testele de performanță arată exact asta, este un telefon economic, nu pentru performanță. Un smarpthone ieftin, cu care poți face tot ce vrei, dar cu care nu o să ai performanțe în jocuri video. Nu cred că sunt aplicații care să nu meargă deloc, dar jocurile video la 3fps nu cred că vor încânta utilizatorii.

Camera foto

Camera foto de pe spate este duală, cu un senzor de 12 megapixeli, f/1.8, dar nu are stabilizare optică și tehnologia dual-pixel care face terminalele concurente să realizeze imagini mai bune. Camera a doua, de 5 megapixeli, este folosită doar pentru efectul de bokeh la portrete (fundalul apare în ceață pentru un efect mai interesant). Cu alte cuvinte nu are unghi larg, nu are zoom optic sau alte funcții oferite de terminalele cu două camere foto.

Camera frontală este de 8 megapixeli, are rezultate ok. Pozele de peisaj ies cel mai bine, probabil de la tehnologia HDR care văd că este extrem de bine pusă la punct. Pe de altă marte are și destule minusuri. Câteva imagini cu camera foto de pe spate:

Autonomie

Am reușit să rulez complet testul de autonomie oferit de PCMark, iar telefonul stă excelent. Cam 11 ore și 25 de minute, adică peste media telefoanelor ieftine, care este de circa 10 ore. Oricum, este clar că procesorul economic a dus la acest rezultat. Probabil în utilizare normală trece de 24 de ore, poate chiar mai bine, depinde de fiecare. Bateria integrată este de 3.000 mAh și combinat cu Android 8.0 este foarte ok.

Concluzii

Lenovo face treabă bună cu brandul Motorola, iar Moto G6 este un telefon ieftin și cu performanțe limitate. Ecranul este foarte bun, camera foto este decentă, autonomia este peste medie. Iar ca preț, cum spuneam, ar trebui să fie .

Galerie foto