Am testat Moto G84, un midrange „cu de toate”, care este deja disponibil la un preț excelent. Am aflat însă că s-ar putea să fie la ofertă la Altex cu ocazia Black Friday din 16 noiembrie și cred că ar merita să fie urmărit. Mi se pare că nu prea ai ce să-i reproșezi la modul real.
Sumarul articolului:
Pro și contra Moto G84
Avantaje:
- un design plăcut, materiale premium;
- procesor suficient de bun;
- camere foto peste medie;
- autonomie peste medie;
- slot de carduri microSD, mufă de căști;
- preț atractiv;
Dezavantaje:
- puterea de procesare putea fi ceva mai bună;
- nu are zoom optic;
Detalii tehnice Moto G84
Ecran: 6.5 inch P-OLED, 2400×1080 pixeli, 120Hz, 1300 nits
Procesor: Qualcomm Snapdragon 695
GPU: Adreno 619
Memorie: 12 GB RAM
Stocare: 256 GB UFS 2.2
Camere foto: 50, 8 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 160 x 74.4 x 7.6 mm
Greutate: 166.8 g
Baterie: 5.000 mAh + 33 W
OS: Android 13, MyUX
Tehnologii: Wi-Fi ac, Bluetooth 5.1, USB Type-C 2.0, radio FM, microSD, 3.5 mm jack, IP54, NFC
Preț: 1.399,99 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Telefonul arată bine și este destul de bine dotat. Oricum, un midrange cu preț excelent care merită să fie luat în calcul. Îl remarcasem de la lansarea lui Moto Edge 40 Neo. Sunt destul de apropiate, doar că Edge are alt stil de design și un plus de performanță. Se încarcă ceva mai repede și are camera ultrawide ceva mai bună. Dar și Moto G84 este redutabil.
Telefonul arată însă foarte bine, în stilul seriei G. Spatele este dintr-o piele ecologică, care arată bine și nu se vede nicio amprentă pe el. Stă plăcut în mână, îți lasă o senzație comodă și nu alunecă. Este suficient de ușor și destul de compact (6,5 inch). Ecranul este de bună calitate, P-OLED și cu luminozitate mare, până la 1.300 de nits. Rezistă și la apă sau praf, dar cu standardul IP54, nu chiar punctajul maxim. Dar față de multe alte terminale ieftine, este de apreciat.
Oferă cam tot ce ai nevoie la nivelul midrange. Are un procesor destul de bun. Snapdragon 695 este ok, are două nuclee de putere ARM Cortex-A78, la 2.2 GHz, plus șase nuclee economice. Duce majoritatea aplicațiilor și a jocurilor video. Modelele cu performanțe mai bune fie au patru nuclee de putere, fie duc frecvențele procesorului la niveluri mai ridicate. Limitând cumva CPU, obții însă o autonomie mai bună, iar aici stă destul de bine Moto G84.
Vine într-o singură configurație, ceea ce este bine, mai alungă din confuzii. Are 12 GB de RAM și stocare de 256GB, pe tehnologia mai rapidă UFS 2.2. Poți folosi sistemul de operare pentru a seta RAM virtual suplimentar, dacă este nevoie de el. Este printre puținele telefoane care mai vin în 2023 cu slot de carduri de memorie microSD. De asemenea, este de lăudat că au pus mufă de căști 3.5 mm jack.
Camerele foto sunt peste medie. Nu știu dacă Motorola oferă vreun algoritm propriu, sau pur și simplu este camera Google din Android, dar imaginile ies foarte bine. Mai saturează puternic unele peisaje sau mai mută focusul unde vrea AI, chestii care se mai întâmplă. Dar imaginile au ieșit neașteptat de bine. Și camera de selfie a fost ok, fără nimic de reproșat.
Bateria este mare și se încarcă cu 33W, cred că merita și el măcar un 67W. Dar probabil au lăsat special niște atuuri pentru Edge 40 Neo. La acest nivel de preț sunt puțini competitori, precum Redmi Note 12 sau Galaxy A34 5G, dar fiecare cu plusuri și minusuri. Cred că se descurcă foarte bine acest model.
Teste benchmark
Am rulat pe el cam toate testele importante. Scorurile sunt bune, peste 1000 de puncte single-core în Geekbench, peste 2000 la multi-core. În Antutu s-a cam blocat un pic la 380.000, dar ulterior am văzut că era în modul Power Saving. Sunt oricum rezultate bune pentru midrange, la acest nivel de preț. Bateria mare mă așteptam să țină ceva mai bine. Dar este ok și așa, 15 ore și 50 de minute fără nicio setare specială. Iar cu modul Power Saving a dus chiar 19 ore și 50 de minute, patru ore suplimentare. Foarte bine pentru Motorola. Vedeți mai jos și alte teste realizate pe acest model.
Camerele foto
Camera foto principală este de 50 de megapixeli, foarte bună. Are un senzor de 1/1.5 inch, mai mare, cu pixelii de 1.0 microni, cu stabilizare optică și apertură f/1.9. Are autofocus PDAF, iar focalizarea este foarte rapidă și precisă. Dar trebuie să fii atent că vrea să facă focus pe figuri sau obiecte la distanță și poate să fugă de pe obiectul urmărit de tine. Nu se întâmplă des, dar am pățit.
Camera ultrawide este de 8 megapixeli, se descurcă bine. Are pixelii de 1,12 microni, plus tehnologie autofocus. Poate face macro printr-o funcție specială din meniu. Din păcate filmează doar 1080p, maximum fiind de 60 de cadre pe secundă. Camera de selfie este de 16 megapixeli.
Vedeți mai jos imagini realizate cu telefonul. Sunt micșorate și comprimate pentru urcarea pe blog.
Accesorii
Telefoanele Motorola în general au în cutie încărcător și husă de protecție. Dar am întâlnit și modele care nu aveau. Este bine întotdeauna să iei o folie de protecție. Decât să rămâi fără telefon sau să plătești tu reparația, mai bine cumperi huse sau carcase. Evident, veți avea nevoie de încărcător auto, suport pentru mașină, iar acest model permite folosirea de căști cu fir și microfon extern pentru filmări.
Concluzii
Motorola Moto G84 este un midrange echilibrat cu preț foarte atractiv. Are cam toate funcțiile de care aveți nevoie, are design destul de bun, procesor, display și camere foto bune, iar autonomia a fost peste medie. Merită să fie urmărit în perioada următoare. Cred că o are un preț foarte bun. Va fi la Altex cu ocazia Black Friday din 16 noiembrie.