La aroape un an după ce am testat Myki Watch, producătorul mi-a trimis la test noua versiune, Myki Touch, model care include un ecran tactil. Mi se pare un gadget extrem de util pentru părinți, care este acceptat relativ ușor de către copii. Și nu mai aveți nevoie să le dați telefon la școală.

myki touch ceas smart copii (1)

Experiența cu MyKi Touch

Acest gen de ceasuri smart nu include neapărat aplicații și funcții smart pentru copil, de-asta al meu este deja nemulțumit de el și vrea Fitbit sau Galaxy Gear. Dar pentru părinte este o investiție mult mai bună. Pentru a avea acces la toate funcțiile aveți nevoie de un SIM cu serviciul de date activ și cu PIN-ul dezactivat. Pe lângă localizare, una din funcțiile extrem de utile este butonul SOS, care permite copilului să vă contacteze când are probleme. Doar să-i explicați exact ce înseamnă urgență și ce nu.

Ceasul are microfon și difuzor, copilul poate să vă sune, să primească apeluri și mesaje, puteți vedea mereu unde se află, dacă merge pe jos sau cu mașina, dacă iese din perimetrul școlii și așa mai departe. Aplicația denumită MyKi Watch, pe care o găsiți în Google Play, vă arată atât localizarea, cât și detalii precum semnalul GSM, starea bateriei, numărul de pași realizați de copil, ritmul cardiac, calorii consumate. De asemenea, poate face și analiza somnului dacă îl lăsați să doarmă cu ceasul la mână.

Ceasul MyKi Touch permite setarea de alarme smart și setarea unor alerte privind zona în care se află copilul sau viteza cu care circulă. Foarte utile dacă îl lăsați să meargă cu alți colegi sau cu alți părinți la diverse evenimente. Modulul GPS a fost actualizat, iar acum oferă o localizare mai precisă. De asemenea, față de anul trecut, are acum ecran cu senzori tactili, deci copilul poate derula prin meniu și poate lansa apeluri doar atingând ecranul.

Ceasul are trei tonuri de apel preinstalate, poate fi setat pe vibrații sau poate fi silențios complet la școală. Brățara de cauciuc este acum ușor de schimbat, anul trecut nu puteai face asta. MyKi Touch are și un senzor special care vă anunță dacă se întâmplă să fie scos de la mână. De asemenea, față de anul trecut, are integrat un modul WiFi care permite localizarea mai bună în interior.

Alimentarea se face cu un cablu microUSB normal, fie de la laptop, fie de la încărcărtor pentru telefoane, în trei ore este gata. Autonomia este de asemenea mai bună decât cea de la modelul anterior. În aplicație puteți seta ceasul în modul „Power saving” dacă se întâmplă să rămână fără baterie peste zi. Comenzile date din aplicație sunt transmise imediat către ceas.

Are un preț de 495 de lei (fără SIM) și poate fi comandat online de pe site-ul lor. Îl mai găsiți prin diverse magazine GSM sau operatori de telefonie.

Cine este producătorul

Producătorul ceasului este Allterco Robotics, companie care coproduce atât MyKi Watch cât și MyKi Touch și dezvoltă firmware și aplicații mobile, în colaborare cu alte companii parte din Allterco Holding. Compania tocmai a anuțat că anul trecut au fost achiziționate mii de ceasuri smart pentru copii în România. La nivel mondial peste 130.000 de copii sunt protejați de un astfel de ceas smart. Reprezentanții companiei doresc pentru anul în curs o creștere de două cifre a valorii vânzărilor de produse MyKi, în comparație cu anul precedent.

MyKi utilizează un canal criptat care conectează aplicația și ceasul. Fiecare dispozitiv MyKi are un cod unic, secret, cunoscut doar de producător. Acest cod este folosit pentru a cripta informația la transmiterea datelor. În același timp, serverele utilizate pentru a susține comunicarea ceasurilor sunt localizate în Europa și corespund unor cerințe avansate de securitate.

Allterco Robotics face parte a Allterco Holding, companie care deține și distribuitorul pe piața locală, Teracomm. Allterco Holding este listată la Bulgarian Stock Exchange.

Galerie foto

Aplicația MyKi Watch