Abia ce-am vorbit azi cu colegii din redacţie, am spus ceva de genul “pe mine nu mă mai impresionează un smartphone cu ecran atât de mic”. Aiurea. Am descoperit că Nokia C5 nu e deloc o dezamăgire. Seamănă pe undeva cu vechiul 6300, dar acum este un terminal 3G şi cu toate funcţiile unui telefon inteligent. Carcasa metalică şi ecranul cu imagini foarte bune îl fac să arate special (vezi şi galeria foto mai jos).

Nokia C5 first hands on

Nokia îmi place în primul rând pentru simplitatea meniului şi pentru că orice ai vrea să faci funcţionează. Nu ştiu cum fac, dar reuşesc. Şi spun asta după ce mi-am spart capul cu Android, cu Windows Mobile, cu Blackberry OS şi cu Mac OS X –  doar ca să fac chestii banale. Ridicol de simple, dar care nu mergeau. Pas. Nu vroiau să meargă şi gata. Frustrant.

Nokia C5 are un preţ anunţat de 135 euro. Are pe desktop widget de Facebook, dar şi acces la e-mail, mesagerie online, plus un card de memorie de 2GB. Este inclus în programul Ovi Maps pentru navigaţie GPS gratuită.

[nggallery id=89]

Dar acest mititel are HSDPA la 10.2 Mbps şi HSUPA la 2 Mbps doar să te ajute şi operatorul. Are Bluetooth stereo, procesor la 600 MHz, memorie RAM de 128 MB. Revin pe tema asta.