Nokia C6 a ajuns și el la teste și este un smartphone interesant. Rețeta N97 Mini reeditată. După ce finlandezii lansaseră vârful de gamă, Nokia N97, care are într-adevăr o grămadă de funcții și tehnologii, și-au dat seama că era cam scump pentru a face vânzări record. Așa a apărut N97 Mini, cu funcții similare, dar caracteristici reduse. Ei bine, Nokia C6 este aproximativ identic cu N97 Mini, doar că sunt extrase anumite funcții pentru a deveni și mai accesibil. Ajunge la un preț de 1300 de lei, fără conectare.
Acesta este Nokia C6-00 pentru că s-a lansat și C6-01.

Nokia C6

Practic, lui C6 îi lipsește tehnologia Carl Zeiss la camera foto, memoria flash internă și carcasa metalică pentru a fi identic cu N97 Mini. Deși este îmbrăcat în plastic, C6 reușește să fie mai greu decât N97 Mini (150 de grame comparat cu 138 de grame). Dar sunt și părți bune – de exemplu are un soft de optimizare a duratei de viață a bateriei, așa că scoate rezultate mai bune decât fratele mai mare.

Unboxing Note 10+ Apasă play:

Telefonul Nokia C6 este pe platforma Symbian S60 9.4 r5, la fel ca și celelalte două modele similare. Are același procesor la 434 MHz, același ecran, cameră foto de 5 megapixeli, WiFi, Bluetooth, GPS și acces la Ovi.

Nokia C6 – testatura

Tastatura este ok, am putut scrie foarte rapid chiar dacă eu acum folosesc alt format de tastatură și nu eram obișnuit cu ea. Internetul a mers foarte bine (Vodafone), iar vizibilitatea ecranului este foarte ok (în interior). Ecranul este rezistiv, TFT cu 16 milioane de nuanșe de culori. Rezoluția este 360 x 640 pixels, diagonala de 3,2 inchi.

Include accelerometru cu auto-rotirea imaginii, senzor de proximitate pentru a activa / dezactiva ecranul, dar și platforma Java pentru jocuri și diverse aplicații.

Toată seria are tehnologie HSDPA cu download 3,6 Mbps :(.

[nggallery id=104]

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.