Nokia C7 este unul din noile terminale smartphone cu care finlandezii vor să recucerească piața. Cea mai bună descriere a lui Nokia C7 este “fantastic, însă…“. Partea de hardware este solidă, dar la software nu văd îmbunătățiri, doar tendința de orientare spre aplicații. Personal, prefer N8.
C7 este un telefon mobil complet, oferă aceleași funcționalități importante ca și principalii săi rivali și îl recomand celor care au avut telefoane Nokia și acum le-ar veni greu să se adapteze la un alt sistem. Dar, cu părere de rău, nu cred că va recuceri piața și în ciuda atenției la detalii (social networks, multimedia, camera foto) telefonul Nokia nu este un model high-end care să aducă noi fani companiei finlandeze. Iar Symbian 3 continuă să fie un mister, în afară de un task manager foarte bun, nu aduce pentru utilizator nimic nou.

Nokia C7 test & review

Sunt convins că Nokia a simțit nevoia să își asigure utilizatorii. Oamenii vor să aibă meniuri similare, nu să învețe chestii noi. Oamenii caută stabilitatea, chiar dacă nu sunt dispuși să o recunoască prea des. Dar să faci interfața Symbian 3 identică cu S60 reprezintă cel mult o lipsă de curaj, ca să nu fiu rău să zic lipsă de inovație. Vorba reclamei, schimbă măcar inconițele…

Nokia C7 vs X6 Symbian 3 vs Symbian S60

Da, Nokia C7 arată bine, se mișcă mai bine și este mai dotat decât X6, dar sub aparențe, este același telefon. Nokia trebuie să facă mai mult dacă vrea să se mențină pe primul loc. Popularitatea imensă ajută atunci când beneficiezi din plin de ea – adică lansezi ceva exact pe gustul clienților. Dacă nu, e foarte posibil să vedem Android pe primul loc în doar câțiva ani.

Symbian 3 le are mai bine cu funcțiile multi-touch. Dacă ești mare utilizator de touchscreen-uri, vei simți imediat diferența față de vechiul sistem software. Cu toate îmbunătățirile, Symbian 3 are încă unele probleme. Telefonul intră într-o fază pe care aș putea-o numi “hibernare” și din care iese greu. Dacă bateria este sub 50% ca încărcare, începe să dezactiveze funcții fără să te întrebe. Pac! nu mai merge netul. Pac! nu mai rulează aplicația. Fără mesaje, fără avertizări. Cel puțin așa face modelul acesta.

Swype pentru C7: excelent, dar… Nu merge.

Swype on Nokia C7

Swype este disponibil gratuit în Ovi Store, dar instalarea nu merge. Vă rugăm apelați serviciul de suport tehnic.

Swype C7 error

Și mai am o problemă, camera foto digitală. După cum știți, sunt pasionat de fotografie și un mare fan al camerelor foto Nokia. Tuturor cunoscuților le-ar recomandat să ia telefoane Nokia dacă vor cameră foto bună. Nokia C7 are o cameră foto de 8 megapixeli, dar cum puteți vedea mai jos, au optat de data asta pentru compromis.

Nokia C7 camera foto

Se vede din prima că este un tip de cameră foto accesibil și inclus pentru marketing. Și iată rezultatele.

Poza cu Nokia C7 – 8 megapixeli

Uuuu! Nici cu prima mea cameră de 3,2 megapixeli, BenQ, nu făceam poze care să arate așa… Dar să mergem mai departe.

Nokia excelează exact în zonele în care erau bune și celelalte telefoane. C7 merge pe WiFi din prima, brici, fără noduri și fără erori. Are un browser complet printre cele mai bune din industrie, rapid, comod de folosit. Are suport pentru Flash, chiar dacă se simte că aplicațiile pe platforma Adobe chiar îngreunează sistemul.

Ecranul AMOLED este excelent, culorile sunt vii, luminozitatea bună chiar și afară. Memoria internă este 8GB, suficientă și în același timp are slot pentru carduri de memorie suplimentare. Include accelerometru, busolă digitală, senzor de proimitate și senzor pentru lumina ambientală. GPS și Ovi Maps, navigație gratuită.

Tastatura virtuală este îmbunătățită, poți să scrii ușor pe ecranul mare, se ajustează după poziția telefonului, pe lat sau pe înalt, nu am avut probleme cu scrisul. Jocurile se mișcă și arată excelent, are procesor grafic dedicat și asta se simte. Playerul video este foarte bun.

Bateria, în cazul meu, a fost slabă. Se termină pînă seara, după câteva partide de Angry Birds. Apropo, nu pot să trec de nivelul ăsta, deocamdată:

Nokia C7 – Angry Birds level 4

O mică galerie foto:

[nggallery id=116]