Nokia N95 8GB este the best. Am avut şi am testat peste 100 de modele de telefoane mobile, dar Nokia N95 rămâne până la ora actuală cel mai tare model de telefon pe care l-am avut vreodată şi nu aş ezita să îl plasez pe locul întâi într-un top 20 al celor mai bune terminale mobile din lume. Şi nu glumesc, am testat destule. Al meu Nokia N95 este cel câştigat la tombolă la Vodafone, respectiv cel care căruia i-am spart ecranul LCD anul trecut la patinoar.

Nokia N95

Pe scurt, N95 a ajuns la service pe la Timişoara dacă nu mă înşel, a venit înapoi şi sunt în continuare mulţumit de el. Toată muzica mea digitală ocupă cam 4,5GB din cei 8 pe care îi are încorporaţi, iar calitatea sunetului pentru player este cu mult peste MP3-urile pe care le-am încercat. Doar iPod pot spune că avea un sunet mai bun decât Nokia N95.
Începând de la Nokia N90 am cam avut la teste toate modelele premium şi business de top produse de firma finlandeză. Vorbesc despre Nokia N93, care era cât vechea cărămidă de mare, de Nokia N96 care este superb, merită toţi banii, am un Nokia N85 despre care o să vă scriu, am avut la teste E75, E71, Nokia E61i, şi dacă nu mă înşeală memoria am testat şi E80 Internet Edition, Nokia 5800 Xpress muzic şi au mai fost şi altele.

De fapt, dacă stau bine să ma gândesc, primul al doilea telefon mobil pe care l-am avut era Nokia 3310. Era super-telefon, avea jocuri, celebrul şarpe în labirint, dar şi altele. Oricum, avea grafică, se mişca ceva, avea sunete clare, melodii. Iar în 2000 m-am jucat prima oara cu un Communicator. Poate de-aia am rămas fan Nokia.

ads

Primul telefon mobil era un Motorola, parca as zice ca era D520, nu mai gasesc acum. Cum mi-am luat primul telefon, în 1997 parcă, cum am luat prima ţeapă. Dealerul susţinea că nu se mai plăteşte taxă de conectare, dar în prima lună am plătit taxă de conectare de 50 de dolari (bleah! ce oameni). Cert este că Motorola a căzut în mare la un moment dat, dar după jumătate de oră la congelator, şi-a revenit şi a mai mers vreo doi ani. În fine. Erau telefoane, iar Motorola StarTac era primul smartphone, sau telefon premium. Doar că nu s-au prins ei că vor avea atâta succes.

Apoi am trecut la Nokia, apoi la Sagem, apoi iar la Nokia, am testat telefoane Samsung, LG, HTC, Blackberry, şi evident şi diverse modele de Zapp. M-am jucat cu iPhone dar rămân în continuare neimpresionat de telefoanele care au doar ecran tactil, mi se par imposibil de folosit pentru ceea ce am eu nevoie, cu tastatura virtuală tactilă nu am reuşit deloc să mă împac.

Nokia N95 8GB

Ei bine, Nokia N95 8GB are tot ce îţi trebuie şi merge mai bine decât toate terminalele testate până acum. Am auzit că există posibilitatea de a remapa softul de la N95 ca să funcţioneze mai bine, dar nu am găsit încă pe cineva să ştie să facă asta. Sincer, m-ar interesa.

Camera foto la N95 8Gb este de 5 megapixeli. Am testat-o şi în casă cu bliţ şi fără bliţ şi afară şi pe soare puternic. În toate cazurile a făcut poze mai bune decât aparatul compact pe care îl aveam în buzunar. Ce nevoie mai am de o cameră compactă? Poate doar pentru zoom.

Pe Internet nu are rival. Se mişcă browserul repede, are rotatie, are zoom, când sună telefonul vorbeşti şi apoi revii în browser, nu dispare, sau dacă dai reject la apel rămâi pe Internet.

Are jocuri video, grafică, realizare bună, muzică bună. Pot să editez documente. Dacă mă rătăcesc pot să deschid GPS-ul şi hărţile Nokia.

Cred că mai sunt şi altele, dar nu îmi amintesc acum. Poate o să revin.