Nokia X7 este cel mai bun din noua generaţie (Symbian). Fără nicio exagerare, este cel mai bun dintre terminalele smartphone lansate de finlandezi cu vechiul sistem de operare. Nu este de nivelul N9, dar impresionează printr-un design aparte şi chiar dacă Symbian Anna este doar un update, impresia mea rămâne pozitivă: se mişcă repede, arată bine, are dotări bune şi un preţ mai accesibil decât rivalii Android. Per-total are atuuri care să justifice o achiziţie.

Nokia X7 review
Nokia X7 review

Telefonul are un preţ de 1879 lei.

Nokia X7

Nokia X7 are dotări de nivel mediu în zona de smartphone-uri cu pretenţii. Procesorul nu numai că nu este dual-core, dar este şi la 680 MHz, pe principiul că Symbian nu consumă resurse. De-aia are şi 256 MB de RAM. Pe scurt, dotările sunt din 2009 pentru orice fan smartphone. Nici Linux/Android nu consumă resurse, dar producătorii au ştiut de ce au băgat procesoare noi, memorie RAM de PC. Se simte, măcar când rulezi aplicaţiile.
Ecranul lui X7 este foarte bun, AMOLED cu diagonala de 4 inchi, dar şi aici s-a ales un display cu rezoluţie 360×640 pixeli, chiar şi fanii cei mai înfocaţi ai Nokia oftează de li se rupe sufletul. Asta comparând cu Retina Display, Super AMOLED+ şi altele asemenea. Doar vrem să fim numărul unu! În rest, ecranul este bun şi luminos afară. Măcar atât.

Nokia X7 - ecranul în soare
Nokia X7 - cu ecranul în lumina zilei

Am testat toate terminalele Nokia-Symbian de top. N8, E7, C7, E6… dintre toate X7 a fost singurul care şi-a făcut singur update la Anna. Singurul care se mişcă foarte rapid în meniuri, aplicaţii, derularea meniurilor… Oferă o experienţă bună de utilizare şi, culmea, n-am găsit niciun bug. Dacă aflaţi vreo problemă la Nokia X7, sunt curios să aud. Eu n-am găsit.

ads

Design

Nokia X7 are un design deosebit, aşa cum ne-au obişnuit în ultima vreme. Este mai subţire ca N8, chiar dacă are de asemenea accelerator grafic. Camera foto este însă de 8 megapixeli, similară cu cea din C7 de exemplu.

Nokia X7 camera foto
Nokia X7 camera foto

Camera foto este, ca de obicei, mai bună decât cea din terminalele Android, iPhone sau Blackberry. Nimeni nu ştie să explice acest mister tehnologic 🙂

Software

Dacă Nokia nu pierdeau vremea cu schimbări de management, schimbări de strategie şi altele asemenea, probabil că anul acesta am fi văzut un Symbian 4 cu adevărat competitiv. Nu ştiu asta, dar intuiesc că aşa ar fi fost. Anna este un OS rapid şi plăcut, cu interfaţă nouă, mi-a plăcut. Asta este, mergem mai departe.

Nokia X7 interfata
Nokia X7 interfata

Concluzii

Un telefon robust, fără bug-uri, rapid, care-şi face treaba. Nu văd nicio problemă în a-l recomanda. Este mai ieftin decât majoritatea competitorilor, dar şi tehnologia din spate este de nivel mediu. Design-ul este bun, ecranul este bun, interfaţa ok. Zic că merită.

În cadrul campaniei eMAG, primeşti la Nokia X7 un voucher cadou de 367 lei pînă la 1 august 2011.

Galeria foto

[nggallery id=215]