Am avut ocazia să testez un nou model Prestigio, respectiv Multiphone 5505 Duo, un dual-SIM cu design foarte bun, dotări hardware ok și un preț excelent, care merită cumpărat. Am testat multe modele bune de la Prestigio și niciunul nu a avut probleme hardware sau software. De asemenea, avem în familie un model care a depășit onorabila vârstă de doi ani și funcționează perfect.

Prestigio MultiPhone PSP5505 Duo review
Prestigio MultiPhone PSP5505 Duo review

 

Pro și contra MultiPhone 5505 Duo

Mi-a plăcut foarte mult:
– noua direcție de design, este diferit față de modelele anterioare din seria 5, are un design mai bun;
– dotările hardware foarte bune;
– autonomie bună;
– camera foto excelentă;
– un preț de 750 de lei;

Rămân de discutat:
– eu nu mai simt nevoia de a utiliza dual-SIM;
– interfața este aceeași;

 

Experiența în utilizare

 

Așa cum spuneam, când am scos prima oară din cutie modelul MultiPhone 5505 Duo am remarcat întâi design-ul special. Este un design industrial, mai puțin rotunjit față de modelele anterioare, dreptunghiular, care îți dă senzația că este solid. Finisajele sunt bine făcute, experiența de terminal premium este vizibilă. Cu toate acestea, nu trebuie comparat cu vârfurile de gamă, el este un model accesibil, chiar dacă stă foarte bine la dotări.

Prestigio MultiPhone PSP5505 Duo review
Prestigio MultiPhone PSP5505 Duo review

Procesorul este un Mediatek MT6582, quad-core la 1,3 GHz, are 1 GB de memorie RAM, 8 GB de stocare internă și slot pentru carduri de pînă la 32GB. Acceleratorul grafic pentru jocuri video este Mali-400MP2, un model ok. Ecranul de 5 inch are rezoluție 1280×720 pixeli, cu 294 ppi densitate, este IPS și după cum puteți vedea în galeria foto este de o calitate foarte bună. Terminalul vine cu 4.2.2, iar acum este disponibilă și actualizare la Android 4.4 KitKat.

Camera foto de 13 megapixeli a fost foarte bună, cu mult peste alte modele disponibile la acest nivel de preț, de nivelul celor din unele dintre terminalele de top. Desigur, merită să încercați alte aplicații foto disponibile în Google Play pentru a vedea adevărata capacitate a senzorului. Întotdeauna merită să încercați și alte aplicații foto, dacă vă pasionează fotografia. Are și o cameră foto frontală de 2 megapixeli pentru comunicare și poze selfie.

Acumulatorul are 2.000 de mAh, la dimensiunea asta oferă o autonomie bună, trece o zi obișnuită de utilizare.

Teste și performanță

Are o performanță destul de bună, peste medie, este un terminal echilibrat, nu doar arătos. Am folosit aceleași teste benchmark pe care le-am ales anul acesta ca fiind cele mai importante, Antutu – folosit de toată lumea pentru toate terminalele Android, 3DMark – test pentru pasionații de jocuri video, precum și Vellamo – un test realizat de Qualcomm pentru procesoare multi-core.

Procesorul are o arhitectură Cortex-A7, este gândit mai mult pentru autonomie, dar cele patru nuclee permit efectuarea rapidă de operațiuni fără a avea lag. Totuși, nu este un procesor de mare performanță. Scorul Antutu a fost peste medie, 18.858 este de nivel mediu, Nexus 5 avea scor de 19000 spre comparație. Tot pe acolo sunt Optimus G, Moto X 2013 și alte nume mari. Desigur, modele accesibile, nu chiar vârfuri de gamă. Ceea ce vreau să subliniez este faptul că este o performanță bună.

La fel și cu testul Vellamo, unde obține un scor mediu, 1200 față de liderul momentului, HTC One m8 cu 1900 de puncte. În testul de gaming, lucrurile nu au mers atât de bine, iar scorurile nu sunt cele mai bune. Maximum scos este 3000 de puncte, un scor destul de modest. Pe de altă parte trebuie pus în balanță și prețul și design-ul, fiind un model deosebit.

Concluzii

Prestigio MultiPhone 5505 Duo este un dual-SIM accesibil cu performanță medie și un design bun, autonomie și dotări bune. Cred că merită prețul de 750 de lei. Prestigio demonstrează faptul că poate să facă și modele bune la fel de bine precum le face și pe cele ieftine. Tehnologia a avansat și avem acum tot mai multe modele din care să alegem. Votez pentru design și peformanță.

Concurs!

Prestigio oferă pentru cititorii blogului o tabletă MultiPad Ranger 8.0 4G. Trebuie doar să răspundeți într-un comentariu la acest articol la două întrebări:
– ce vă place la brandul Prestigio, care sunt atuurile lor?
– dacă vă place smartphone-ul MultiPhone 5505 Duo – merită banii?

Acest concurs este activ pînă pe 22 decembrie, ora 23-59. Comentariile prea scurte (gen : “îmi place, vreau”) NU VOR INTRA ÎN CONCURS. Cîștigătorul va fi desemnat prin tragere la sorți. Mult succes!

Update: câștigătorul concursului: ‎

Galerie foto