După Realme 11 Pro+, am promis că revin cu testul Realme 11 Pro. Este fratele mai slab dotat al acestui model. Mai ieftin, dar este un pic mai slab pe partea foto. Am nimerit și varianta pe negru, care pare că arată mai urât. Dar am înțeles că și Pro are versiune cu piele ecologică pe spate.



Pro și contra Realme 11 Pro

Avantaje:

  • dotări de midrange bun;
  • procesor destul de bun;
  • autonomie peste medie;
  • ;

Dezavantaje:

  • nu este pentru gaming;
  • design-ul este mai slab;
  • sunt oferte mai bune la acest preț;

Detalii tehnice Realme 11 Pro

Ecran: 6.7 inch, AMOLED, FHD+, HDR10+, 120Hz, 950 nits
Procesor: Mediatek Dimensity 7050 (6 nm)
GPU: Mali-G68
Memorie: 8 GB
Stocare: 256 GB
Camere foto: 100 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 161.6 x 73.9 x 8.2 mm
Greutate: 183 / 189 g
Baterie: 5.000 mAh + 67W
OS: Android 13, Realme UI 4.0
Tehnologii: Wi-Fi 6, Bluetooth 5.2, USB Type-C 2.0,
Preț:

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 1 Media: 4]

Impresii după testare

În cazul modelului Pro+ prețul mai mare are mai multe justificări: design, camera Samsung, mult RAM și multă stocare (12/512 GB). Aici situația este ceva mai complicată. Telefonul nu diferă atât de mult, dar am primit la test varianta pe negru, care arată mai urât decât cea cu piele ecologică. Are un plastic lucios, relativ urât. Inelul de cameră pare diferit așa, iar camerele foto sunt mai slabe. Varianta pe alb se zice că ar avea piele pe spate. E mai bine, doar că probabil se tocește în timp sau se murdărește mai ușor.

Față de cel scump, avem aici o configurație cu 8GB RAM și 256 GB de stocare. Nu este rău. Camera principală are un senzor principal de 100 de megapixeli, are cam aceleași funcții, inclusiv un zoom 2x destul de ok. Nu are însă ultrawide deloc. Doar camera macro de 2 megapixeli. Apoi camera selfie scade la 16 megapixeli, față de 32 pe cel cu Plus.

Mai apare o diferență doar la încărcarea bateriei. Este tot de 5.000 mAh, dar se încarcă cu 67W, nu cu 100W precum cel de top. Cam toate aceste diferențe fac campanie pentru Pro+, care este doar cu vreo 400 de lei mai scump acum.

Ecranul este AMOLED de 6.7 inch, cu rezoluție FHD+, rată de refresh de 120Hz, luminozitate de 50 de nits, HDR10+. Procesorul este același Mediatek Dimensity 7050, care seamănă foarte tare cu Dimensity 1080. Are însă scoruri în teste ceva mai mari. Nu este pentru jocuri video. Stocarea este UFS 2.2, o variantă mai rapidă decât majoritatea celor care pun UFS 2.1 sau tehnologii mai vechi pentru a reduce din preț.

La acest nivel de preț sunt însă concurenți destui, depinde și ce brand preferați. Dar veți găsi și modele din anii trecuți care acum sunt disponibile la preț mai bun.

Teste benchmark

Am rulat pe telefon principalele teste obișnuite. Nu vă așteptați la scoruri foarte mari. El se descurcă aproape la fel de bine ca și Pro+, dar probabil la scoruri a contat și combinația de RAM/stocare ceva mai reduse. La autonomie s-a descurcat chiar mai bine decât cel avansat. Oricum, se pare că Realme reușește acum o gestionare mai bună a bateriei, chiar și comparat cu modelele Motorola. Au ținut mult, peste media competiției.

Vedeți mai jos teste realizate și rezultatele obținute.

Camere foto

Camera foto principală de 100 de megapixeli se descurcă decent. Are rezultate bune și un algoritm care oferă culori mai calde decât camera de 200 de megapixeli de pe fratele mai mare. Sunt imagini mai bune pentru publicul larg și mai atrăgătoare pentru ochi. Dar nu este atât de performantă precum cea cu senzor Samsung. Nu are optică specială, nu se descurcă excelent pe lumină slabă și este acceptabilă în celelalte scenarii. E păcat că au scos și camera ultrawide. Face doar acel zoom din senzor, fără lentilă dedicată. Decât macro de 2 megapixeli mai bine puneau și funcția asta direct pe senzorul principal. Camera de selfie este ok, se descurcă normal fără să exceleze.

Vedeți mai jos imagini realizate cu telefonul, vă faceți o idee cam cum arată.

Accesorii mobile

Telefonul are husa transparentă în cutie și folie pe ecran. Pentru acest model v-aș recomanda mai degrabă să luați un încărcător auto 67W și evident, un cablu USB Type-C care să fie compatibil.

Concluzii

Deși este mai slab la fotografie decât varianta Pro+, totuși, fratele mai ieftin merită luat în calcul. Este mai performant decât modelele foarte ieftine, iar în același timp are și ecran
foarte bun, autonomie mai mare și încărcare mai rapidă decât majoritatea competitorilor.
Realme 11 Pro are .

Galerie foto