Realme GT Master Edition a fost lansat azi în România. Terminalul a ajuns la mine pentru review și am apucat să-l testez înainte de a ajunge în magazine. Este un midrange bun, bine dotat, cu un preț echilibrat. A ieșit bine în teste, are camere ok, soft decent, autonomie bună.
Sumarul articolului:
Pro și contra realme GT Master Edition
Avantaje:
- dotări hardware foarte bune;
- preț echilibrat;
- putere de procesare mare;
- autonomie decentă;
- aspect interesant;
- spate cauciucat care nu alunecă;
Dezavantaje:
- are competitori mai puternici pe partea hardware la acest preț;
- nu este protejat la umezeală sau praf;
- nu pare foarte solid / rezistent;
Detalii tehnice realme GT Master Edition
Ecran: 6.43 inch, Super AMOLED FHD+, 120Hz, 1000 nits
Procesor: Qualcomm Snapdragon 778G 5G
GPU: Adreno 642L
Memorie: 8GB RAM
Stocare: 128 / 256 GB UFS 2.2
Camera: 64 + 8+ 2 megapixeli
Selfie: 32 megapixeli
Dimensiuni: 159.2×73.5x 8.0 mm
Greutate: 180 g
Baterie: 4.300 mAh
OS: Android 11 / realme v2.0
Tehnologii: NFC, WiFi 6, Bluetooth 5.2, USB Type-C 2.0
Preț: ) sau )
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare
Compania realme a reușit anul acesta să facă mai multe lansări de modele interesante. Vedeta anului rămâne realme GT, cel mai ieftin flagship cu procesor de top. Aici doar s-au folosit de design și “renumele” acestei serii. Este varianta midrange, dar nu face de râs acest model.
Păstrează elemente cheie ale seriei. Are procesor puternic și de ultimă generație. Are ecran foarte bun, Super AMOLED cu rată de refresh mare. Are camere foto Sony de bună calitate. Baterie cu încărcare ultra-rapidă de 65W. Practic bifează la cam toate capitolele și are și un preț exelent. Ca bonus, nu are nici foarte mult bloatware (aplicații nedorite sau reclame prin meniu).
Procesorul Qualcomm Snapdragon 778 este construit pe 6 nanometri, mai eficient și mai rece dectât generațiile anterioare. Dar nu are chiar performanța unui Snapdragon 860 de exemplu. Însă este peste 765 și alte modele anterioare. Deci merge și pentru gaming, nu doar ca telefon obișnuit.
Camerele foto se descurcă bine și au un algoritm bun de procesare. Lipsește obiectivul telefoto, dar compensează cu un zoom digital oferit în variante 2x sau 5x, desigur că puteți derula și între aceste niveluri. Evident, fiind digital, calitatea se pierde pe drum.
Autonomia a ieșit bună în test, dar cu mici setări de economisire a energiei. Încărcarea rapidă te ajută atunci când ești mereu pe fugă, faci drumuri, încarci în 10 minute suficient să te țină. Rămâne de văzut fiabilitatea în timp.
La acest nivel de preț, telefonul are competitori, unii cu procesor mai puternic, alții cu camere foto mai bune sau baterii mai mari. Rămâne la alegerea fiecăruia, cam toate modelele au puncte slabe. Vă redau și prezentarea design-ului făcută de ei:
Inspirat de importanța călatoriilor în viața tinerilor, realme a apelat la renumitul designer Naoto Fukasawa pentru a proiecta seria GT Master Edition. Pe lângă forma sa unică, partea din spate a telefonului este gravată pentru a reflecta grila ondulată a unei valize, fiind primul design concav cu piele sintetică din istoria smartphone-urilor.
Teste benchmark realme GT Master Edition
Modelul stă foarte bine în testele de performanță. Scorul din Antutu este comparabil cu procesorul Snapdragon 860 (un 855 tunat de Qualcomm). Totuși, este de notat că este un procesor realizat pe 6 nanometri, cu un nucleu principal de mare putere la 2.4GHz, trei nuclee la 2.2 GHz, plus patru economice. Pe modelul de flagship. Iese bine și la testul Geekbench sau PCMark Performance.
În același timp, autonomi a ieșit 17 ore și jumătate, destul de bine. Iar încărcarea rapidă te scapă de stres. Vedeți mai jos diverse teste realizate și detaliile tehnice.
Camere foto
Camera foto principală are senzorul puternic Sony de 64 de megapixeli. Este cel 1/2 inch, cu autofocul PDAF. Camera selfie este puternică, 32 de megapixeli. Eu sunt adeptul telefoto, dar se pare că funcția nu mai este așa importantă. Cei de la realme au pus din software zoom 2x și 5x, dar digital. Caemera ultrawide este ok, deși deformează ușor pozele. Senzorul de 2 megapixeli pentru macro este pus de formă acolo. Mă rog, puteți folosi.
Vedeți mai jos ce și cum. Imaginile sunt micșorate pentru a le putea încărca pe blog.
Protecție pentru realme GT Master Edition
Ca la oride telefon nou cumpărat, vă recomand cu căldură să protejați terminalul. Merită investiția în folie de protecție și husă, eventual una 360 care acoperă complet dispozitivul. Sigur, nu toți apreciază asta, însă face bine. Vă scapă de stres și vă asigură că telefonul va supraviețui mai bine. Acest model nu are rating de protecție la apă sau praf, deci orice soluție suplimentară este binevenită. Găsiți la partenerul nostru Mobile Direct cele mai bune huse pentru realme. Sunt de încredere, livrează rapid și produsele sunt de bună calitate. â
Concluzii
realme GT Master Edition este un jucător bun pe segmentul midrange. Nu dezamăgește, are scoruri bune în teste, hardware puternic. Nu ai ce să-i reproșezi. Iar prețul său este fairplay. Primii care le comandă beneficiază de ceasul realme Watch 2 cadou. Preț: ) sau )