REDMAGIC 10 Pro s-a dovedit extrem de puternic în testele de performanță. Arată foarte bine din punct de vedere al design-ului. Este făcut pentru pasionații de gaming și are elemente speciale pentru fanii jocurilor video. Însă nu este tocmai ieftin și are o autonomie mai redusă dată de procesorul puternic. Bateria de 7.050 mAh compensează doar parțial.


Pro și contra REDMAGIC 10 Pro

Avantaje:

  • putere hardware maximă;
  • ecran cu 144 Hz;
  • baterie de 7.050 mAh;
  • ventilator pentru răcire suplimentară;

Dezavantaje:

Detalii tehnice REDMAGIC 10 Pro

Ecran: 6.85 inch, AMOLED, 2688 x 1216 px, 144 Hz, 2000 nits, 431 ppi
Procesor: Snapdragon 8 Elite (3 nm)
GPU: Adreno 830
Memorie: 16 GB RAM
Stocare: 512 GB stocare
Camere foto: 50 + 50 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 163.4 x 76.1 x 8.9 mm
Greutate: 229 g
Baterie: 7050 mAh + 100W
OS: Android 15, Redmagic OS 10
Tehnologii: Bluetooth 5.4, Wi-Fi 7, USB Type-C 3.2 Gen 2, UFS 4.1 Pro, NFC, DTS:X Ultra
Preț: 800 de euro

Dă nota ta înainte de a merge mai departe:

Acordă nota ta:
[Total: 3 Media: 5]

Impresii după testare

Mi-a plăcut foarte tare design-ul acestui model, la toate capitolele. Arată exact cum ar trebui să fie un flagship premium, marginile ecranului sunt foarte subțiri (1,25 mm în premieră). Lateralele sunt plate și metalice, îți dă senzația că stă excelent în mână. Colțurile nu sunt retezate și butoanele sunt plasate inteligent, există design și pe laterale, nu sunt doar aruncate la nimereală. Are un modul foto ultra-plat, nu iese în afară și nu se va zgâria automat când îl pui pe birou. Spatele este lucrat excepțional, arată ca o operă de artă și este unic. Au și variante în alte culori, dar cel argintiu arată super.

Șasiul este din aluminiu de rezistență aeronautică. Ecranul este de calitate foarte bună, AMOLED, cu rezoluție 1.5K. Procesorul Snapdragon 8 Elite are performanțe maxime. Am testat varianta cu 16 GB RAM și 512GB stocare. Au și mai ieftin, cu 12GB RAM și 128GB stocare la 700 de euro. Dar și versiune de top, Dusk Ultra, care aduce 24GB RAM și 1TB de stocare internă.

Bateria uriașă are 7.050 mAh. Este noua tehnologie silicon-carbon cu densitate mai mare, care permite creșterea capacității la aceleași dimensiuni fizice. Încărcarea este de 100W, dar încărcătorul din cutie a venit asiatic și nu am putut testa exact vitezele. Tehnologia nouă nu se încinge la încărcare, protejând viața bateriei. Dar autonomia nu a ieșit senzațional. Nici cu opțiunea Power Saving nu a fost controlată prea bine.

Camerele foto sunt ok. Dar are aceeași problemă ca și Asus ROG Phone 9. Adică nu au deloc optimizări foto, ba mai mult, au limitat camerele. Pe spate sunt trei senzori, cel principal bun, ultrawide ok, dar și un macro de 2 megapixeli inutil. Camera de selfie este sub display, este invizibilă, un lucru excelent pentru utilizator. Imaginile realizate au ieșit bine.

Acuma la 4.000 de lei este printre telefoanele cu cel mai bun raport calitate/preț. Dar nefiind oficial în România deocamdată înseamnă să îți asumi și niște riscuri. Reparații sau schimbări se fac doar dacă îl trimiți la ei.

Deși este numit ZTE Nubia REDMAGIC pe unele site-uri, trebuie să precizez că nu are o legătură concretă cu ZTE sau Nubia. Da, REDMAGIC este o divizie independentă din grup. Dar produc telefoane și accesorii de gaming și sunt de capul lor. Iar producătorul de telefoane Nubia s-a separat de ZTE, care este acum un acționar minoritar. Deci cumva păstrează legături cu Nubia, moștenește tehnologii ZTE, dar nu este neapărat un telefon nici ZTE, nici Nubia 100%.

Modificări pentru gaming

Telefonul are un ventilator integrat cu două ieșiri pe laterale pe unde trece aerul. Are un sistem de control al ventilatorului pentru că uneori se aude și fâșâie exact ca la laptop. Când joci jocuri este de ajutor pentru că răcește și menține stabilitatea. Dar în general când nu joci este bine să-l mai închizi.

Pe laterale are de asemenea butoane tactile pentru jocuri video. Sunt utile pentru anumite funcții care sunt mai comod de controlat din butoane. Deși s-ar putea uneori să fie incomod de ținut. Am citit și despre un controller special de jocuri. Așa că pentru unii o să fie distracție maximă.

REDMAGIC 10 Pro oferă o o rată de eșantionare de 2500 Hz, permițând răspunsuri la atingere incredibil de rapide și precise. Combinat cu o rată de eșantionare la atingere constantă de 960 Hz, asigură o performanță constantă pe întregul ecran. Această capacitate de răspuns ridicată este esențială pentru jocurile FPS, unde țintirea precisă și reacțiile rapide sunt cruciale. Pentru jocurile MOBA, jucătorii pot executa abilități și comenzi fără probleme, îmbunătățind jocul general.

Are lumini de joc RGB personalizate: utilizatorii pot ridica jocurile la noi culmi cu ajutorul luminilor RGB dinamice, care oferă 16,8 milioane de opțiuni de culoare uimitoare și efecte de lumină personalizabile. Funcția Z-Smart cast oferă până la 120 FPS la imaginile wireless cu latență redusă. Utilizatorii pot personaliza butonul lateral în funcție de preferințele lor, cu șase opțiuni, inclusiv accesarea X-Gravity , realizarea de fotografii, dezactivarea sunetului, pornirea înregistrării video, aprinderea luminilor RGB sau intrarea în modul de traducere.

Oferă multă alte chestii pentru jocuri. Filtre de imagine care scot în evidență rivalii. Țintă pentru arme personalizată. Sunet special cu egalizator în funcție de joc. Feedback cu vibrații 4D pentru jocurile speciale. Aplicația Game Space permite personalizarea setărilor pentru fiecare joc specific.

Teste benchmark

Pentru pasionații de jocuri am rulat mai multe teste cu aplicațiile favorite de tip benchmark. Din păcate varianta 16/512GB nu atinge maximum în Antutu sau Geekbench. Nici cu toate setările specifice făcute nu a scos mai mult de 2,75 milioane de puncte în Antutu. Cam 3.100 single-core și 9750 de puncte multi-core. Stocarea stă foarte bine, dar versiunea cu 24GB / 1 TB de stocare este cea care scoate probabil cele mai mari scoruri.

Autonomia este limitată. Doar 10:45 fără să fac setări speciale, cum vine el în cutie. Cu Power Saving am reușit să scot 14:00 ore de utilizare cu ecran aprins. Este ok, cam cât ține un flagship Samsung de obicei. Dar ROG Phone 9 a reușit să țină mai bine în ambele scenarii, cu o baterie mai mică (5.800 mAh).

Vedeți mai jos testele realizate.

Camere foto

Camerele foto sunt bune, se descurcă în majoritatea situațiilor. Fără cameră telefoto poate face doar un zoom digital din senzor, de maxim 10x. Arată bine, sunt curate, dar nu e neapărat ce vrei de la un flagship. E drept că pasionații de jocuri nu prea pun accent pe asta. Dar era bine să aibă ceva special.

REDMAGIC nu prea vorbește despre senzorii foto. Aș fi preferat o prezentare mai detaliată. Senzorii sunt OmniVision, care se descurcă decent, dar nu se bate cu liderii industriei. Cel principal OV50E are 1/1.55 CMOS, adică destul de mare și se descurcă bine. Cel ultrawide este bunicel, OV50D care are 1/2.88 inch, adică este micuț. Pozele ies decent, curate, înțelege bine ce are de făcut. Camera macro de 2 megapixeli este inutilă astăzi. Unii doar schimbă focusul la camera ultrawide. Alții au renunțat de tot la ele. Camera selfie este genială este ascunsă sub display și face poze bune. Sigur, are doar 16 megapixeli, dar este clar peste ceea ce folosește Samsung pe telefoanele sale.

Vedeți mai jos imaginile realizate cu camerele foto.

Concluzii

REDMAGIC 10 Pro este foarte puternic pe hardware și oferă o experiență excelentă. Arată bine și are pe spate un design unic, mie mi-a plăcut foarte mult. Ecranul cu margini subțiri este excelent. Bateria mare cu încărcare rapidă este interesantă. Adaptările pentru jocuri video sunt unice și interesante. Ar trebui pe viitor să pună mai mult accent pe foto pentru a da acestei serii atuuri importante pentru viitor. Oricum,
la ora actuală este telefonul cu cel mai bun raport calitate/preț din noua generație cu Snapdragon 8 Elite.

Galerie foto