Xiaomi Redmi 8A este un smartphone ieftin pentru nevoi de comunicare de bază, cu preț foarte bun. Detalii despre concurs spre finalul acestui text. Concursul se încheie pe 6 mai, la ora 23:59. Ne auzim pe 7 mai cu tragerea la sorți.

UPDATE 07.05.2020: am tras la sorți câștigătorul – vedeți la finalul comentariilor.Pro și contra

Avantaje:

ads
  • preț foarte avantajos;
  • baterie de capacitate mare;
  • design plăcut, modern;
  • conectivitate bună;

Dezavantaje:

  • performanțe slabe;
  • camere foto mediocre;

Detalii tehnice Xiaomi Redmi 8A

Ecran: 6.22 inch, HD, 1520×720 px, 270 ppi
Procesor: Qualcomm SDM439 Snapdragon 439
Memorie: 2 GB RAM
Stocare:32 GB + card
Camera: 12 mpx
Selfie: 8 mpx
Dimensiuni: 156.5 x 75.4 x 9.4 mm
Greutate: 188 g
Baterie: 5.000 mAh + Quick Charge 18W
OS: Android 9
Tehnologii: Bluetooth v4.2, ANT+, USB Type-C, radio FM
Preț: 499 lei

Mai multe detalii găsiți pe site-ul Xiaomi.

Review Redmi 8A

Mi se pare că Xiaomi a reușit cu Redmi 8A să atingă toate punctele esențiale pentru un smartphone de bază, care să îndeplinească orice funcție, dar să aibă prețul minim. La 500 de lei este foarte greu de găsit ceva funcțional. Am mai testat anul ăsta un model ieftin Nokia 2.3, cred că sunt concurente. Totuși, are și Redmi 8A avantajele lui.

Cel mai puternic avantaj al acestui model este bateria de mari dimensiuni și faptul că are o autonomie peste medie. Testele pe care le puteți vedea mai jos arată 27 de ore și 9 minute de utilizare continuă cu ecranul pornit. Adică cel puțin 54 de ore de utilizare normală, două zile și ceva, un nou record pentru telefoanele testate de mine. Nokia 2.3 abia ținea vreo 11 ore. Iar performanța lui era mai slabă.

Design-ul acestui model mi se pare bun, clasic, cu ecranul întrerupt doar de camera selfie, margini relativ subțiri și un spate din plastic negru, cu un branding bine așezat. Nu arată rău, nu pare telefon ieftin, ba chiar are USB Type-C, nu micro USB precum majoritatea telefoanelor ieftine. Are și radio FM, ba și mufa clasică de căști, spre deosebire de multe alte produse care se lipsesc de așa ceva.

Da, procesorul este slăbuț, are performanțe care erau ok acum trei ani, dar astăzi este foarte slab. Asta pentru cei care au folosit telefoane mai bune sau vor să facă performanțe în jocuri video. Pentru un utilizator normal este ok, se descurcă bine în interfață, merg aplicațiile, totul este ok. Iar autonomia oferită este cu adevărat mare. Discutăm mai jos pe testele realizate. Stocarea este eMMC 5, destul de lentă, dar cum spuneam, te descurci în final și așa. Are și speaker, s-a auzit muzica ok în clipul video.

Camerele foto sunt decente, într-adevăr nu are 5 senzori pe spate și trei pe față, dar se descurcă excelent la banii ăștia, vedeți poze mai jos. Este un exemplu bun de telefon ieftin care va scoate poze bune și în vacanțe și la școală și prin oraș când se va termina carantina. Vedeți mai jos câteva imagini realizate cu el.

Într-adevăr, ecranul nu este cel mai bun. Rezoluția HD este slăbuță în ziua de azi, doar 1520×720 de pixeli, densitate slabă, luminozitate slabă. Dar pe de altă parte are avantajul unui preț foarte bun. Nu prea ai ce cumpăra la 500 de lei și să fie funcțional.

Teste Redmi 8A

Procesorul Redmi 8A este octa-core, dar are numai nuclee economice ARM Cortex-A53. Patru ditre ele pot să urce la 1.95GHz atunci când are nevoie de putere, iar alte patru pot urca la 1.45GHz. În modul normal, nucleele mai slabe stau la 768 MHZ și cele de putere la 1.3GHz pentru a economisi energie. Are un management bun al consumului de energie, astfel că autonomia este foarte mare.

Acceleratorul grafic este Adreno 505 (450 MHz), care este compatibil cu majoritatea jocurilor video pentru Android, se va descurca ok. Din testele realizate, scorul Antutu este de circa 90.000 de puncte, aproximativ cât un terminal bun din 2017. Atât de rapid au evoluat lucrurile că astăzi modelele de top se mișcă de vreo 5-6 ori mai rapid. În schimb, acum că o criză economică s-a adăugat crizei cauzate de coronavirus, probabil telefoanele ieftine de 500 de lei se vor vinde cel mai bine.

Camere foto Redmi 8A

Camerele foto sunt de bază și chiar îndeplinesc funcții de bază. Însă spre deosebire de multe alte modele nu sunt puse acolo degeaba, doar să bifeze pe listă că sunt dotate. Camerele sunt decente, procesarea este bună, fără mari probleme sau surprize neplăcute. Desigur, nu am încercat să fotografiez luna sau obiective tursitice noaptea, ci poze normale, pe lumină.

Camera de pe spate are senzor de 12 megapixel cu dimensiunea 1/2.55 inch, pixeli de 1.4nm, lentilă de 26mm, apertura foarte bună F/1.8. Are flash LED, tehnologie HDR și multe altele. Filmează Full HD la 30 de cadre pe secundă. Camera foto de selfie este de 8 megapixeli, un senzor de 1/4 inch, pixeli de 1.12nm, cu apertura F/2.0. Filmează Full HD la 30 de cadre pe secundă. Ambele includ tehnologie HDR pentru a compensa imaginile care includ lumini și umbre simultan.

Vedeți mai jos câteva exemple de imagini, fără zgomot, fără aberații, culori decente. Sunt micșorate pentru a le putea urca pe blog.

Altele

Chiar dacă este un telefon ieftin cu preț sub 500 de lei, Redmi 8A are nevoie de protecție. Cutia sa nu include vreo husă, măcar cea transparentă din silicon. De aceea vă recomand ca după ce cumpărați telefonul, să căutați huse Redmi 8A la MobileDirect. Sunt produse ieftine și bune, care oferă protecție decentă la un nivel de preț bun. Ajung rapid la voi prin intermediul Fancurier. Au mai multe modele, dar mi-a plăcut modelul negru, cauciucat, de la Spigen. Costă doar 62,11 lei, a fost testată pentru căderi și a trecut testele de rezistență de nivel militar.

CONCURS

Răspunde în comentariu la acest articol la întrebările:
– cum ți se pare Xiaomi Redmi 8A?
– este bun prețul?
– ai cumpăra acest telefon?
– care sunt atuurile lui?

REGULI:
– răspundeți la întrebări!
– lăsați mailul valabil doar la rubrica email;
– răspunsurile scurte (DA, NU, partikip etc) NU vor intra în tragere la sorți. Scrieți măcar două propoziții;
– cei care comentează despre altceva decât Redmi 8A NU vor intra în tragere la sorți;
– cei care nu răspund la emailul oferit pierd automat premiul;
– nu pot expedia premiul în alte țări, doar în România;
– premiul va fi expediat după 15 mai sau 1 iunie, depinde de autorități;

Concursul este activ până pe 6 mai ora 23:59. Ne vedem pe 7 mai pentru tragerea la sorți.

Concluzii

Xiaomi Redmi 8A este un smartphone ieftin, cu preț sub 500 de lei, dar care poate îndeplini toate funcțiile unui terminal de top. Adică se mișcă el mai greu, dar se descurcă oricum. Autonomia oferită este foarte mare, cea mai mare dintre cele testate de mine. Camerele foto sunt decente, ecranul este ok, design-ul este decent. Este un telefon bun pentru copii, pentru cei mai în vârstă, dar și ca telefon de backup pentru călătorii, delegații și alte deplasări. Pe scurt, la acest nivel de preț este foarte ok.

Galerie foto