Am testat și modelul Redmi Note 12 Pro 5G, varianta de mijloc dintre cele două testate anterior. Este un telefon accesibil și bine dotat, care răspunde tuturor nevoilor. Nu are lag, are multe elemente aduse de la telefoane premium și, în plus, are un nivel de preț foarte atractiv.
Sumarul articolului:
Pro și contra Redmi Note 12 Pro 5G
Avantaje:
- preț foarte bun;
- dotări tehnice bune;
- camere foto ok;
- autonomie bună;
- Gorilla Glass și rating IP53;
- mufă de căști;
Dezavantaje:
- doar camera principală are OIS;
- nu are slot pentru carduri de memorie;
Detalii tehnice Redmi Note 12 Pro 5G
Ecran: 6.67 inch, Samsung AMOLED, 2400 x1080 px, 120Hz, 1200 nits , 20:9 , 395, Corning Gorilla Glass 5
Procesor: Mediatek Dimensity 1080
GPU: Mali-G68 MC4
Memorie: 6 / 8 GB
Stocare: 128 / 256 GB UFS 2.2
Camere foto: 50 + 8 + 2 megapixeli
Selfie: 16 megapixeli
Dimensiuni: 162.9 x 76 x 8.9 mm
Greutate: 208.4 g
Baterie: 5.000 mAh + 67W
OS: Android 12, MIUI 13
Tehnologii: Wi-Fi 5, Bluetooth 5.1, 3.5mm jack, USB Type-C 2.0
Preț: 1500-1700 lei
Dă nota ta înainte de a merge mai departe:
Impresii după testare Redmi Note 12 Pro 5G
Seria Redmi Note 12 include deocamdată patru modele. Cel de bază are variante 4G și 5G, iar imediat deasupra vine Redmi 12 Pro 5G. Varianta de top este Pro+ pe care o găsiți în celălalt articol. Iar modelul Pro este fix cum trebuie, aduce și elemente premium, design bun, camere foto decente, baterie mare cu încărcare rapidă. Totul la un nivel de preț foarte bun.
Modelele care vin în Europa diferă de ceea ce găsiți pe GSMArena, unde apar cu specificațiile din China. Ecranul nu este OLED, ci este un AMOLED realizat de Samsung. Un ecran de bună calitate, cu rată de refresh mare 120Hz și luminozitate foarte bună pentru acest nivel. Atinge 1200 de nits, destul de vizibil chiar și vara în soare direct. Sticla de protecție este Gorilla Glass 5.
Camera foto de pe spate este de 50 de megapixeli, o cameră de calitate, foarte bună la acest nivel de preț. Are alături și un senzor ultrawide de 8 megapixeli și macro de 2 megapixeli. Camera de selfie este de 16 megapixeli.
Procesorul nu este rău deloc, Mediatek Dimensity 1080. Are două nuclee de putere de penultimă generație. Este tot pe 6 nanometri, dar are și un GPU mai puternic. Rezultatele sunt decente, iar stocarea UFS 2.2 sigur ajută. Are dotări foarte bune, 6 sau 8 GB RAM care se poate extinde cu 2, 3 sau 5GB de RAM virtual. Stocarea este de 128 sau de 256GB.
Bateria este de 5.000 mAh și are încărcare rapidă de 67W. Este foarte utilă atunci când vă grăbiți, încarcă foarte rapid. Telefonul este bine realizat, are marginile plate, însă pe culoarea negru nu arată senzațional. Mi-a atras atenția versiunea pe albastru care cred că este mai bună. Pe lângă Gorilla Glass merită menționat și ratingul de protecție IP53 pentru apă și praf.
Teste benchmark
Am rulat pe el principalele teste obișnuite. Se descurcă mai bine în teste față de modelul de bază. Dar este și normal, el fiind mai scump. Are un procesor pe 6 nanometri, două nuclee Cortex-A78 la 2,6 GHz, plus șase nuclee Cortex-A55 la 2.0 GHz. Procesorul grafic este mai bun, Mali G68 MPU. Cipul include, de asemenea, motorul de rețea HyperEngine 3.0 de la MediaTek, care permite utilizatorilor să joace jocuri pe un SIM compatibil 5G și să accepte apelurile telefonice prin celălalt. De asemenea, sunt acceptate memoria LPDDR5 și stocarea UFS 3.1 pe două benzi.
Scorurile în teste sunt mai mari. Circa 500.000 în Antutu, iar la Geekbench aproape dublu, are 1.000 single-core și 2.400 multi-core. Autonomia a ieșit foarte bine, cam 13 ore cum a venit el în cutie, dar a crescut la 19 ore după activarea Power Saving. Stocarea rapidă a ieșit bine în teste. Vedeți mai jos rezultatele obținute.
Camere foto
Camera foto de 50 de megapixeli se descurcă excelent și în orice condiții. Imaginile de zi sunt pline de culoare și cu detaliile corect surprinse. Poți face zoom în imagine mult și bine fără a observa vreo problemă. Fotografiile pe lumină slabă au ieșit corect, fără pixelare sau alte probleme. Am testat și camera ultrawide care a realizat imagini de bună calitate. Puteți vedea în galeria de mai jos câteva fotografii pentru a vă face o impresie.
Accesorii
Orice telefon nou are nevoie de accesorii mobile suplimentare. Din fericire, Redmi Note 12 Pro 5G vine în continuare cu o husă transparentă inclusă în cutie. El are în cutie și încărcător, plus cablul USB necesar. Pentru acest model mai aveți nevoie doar de un încărcător rapid și pentru mașină. Pentru o protecție suplimentară vă recomand huse și carcase Redmi Note 12 Pro 5G.
Concluzii
Redmi Note 12 Pro 5G este un telefon complet, capabil să concureze cu cele mai bune modele. Are și procesor decent, are camere foto bune, baterie mare cu încărcare rapidă. Este și protejat la apă și praf, are și ecranul ferit de Gorilla Glass. Este un model care îmbină caracteristici foarte bune, la un nivel de preț excelent. Pe scurt, îl recomand.
Ai uitat de OIS.Multe telefoane din acest segment de preț nu au.O zi bună.
 
În cazul Xiaomi, nici la flagship-urile precum 13T nu introduc OIS, tocmai pentru a le diferenția.
 
De fapt Redmi Note 12 Pro 5G *are* OIS la camera principala.
 
Cred că la început s-a spus că nu are, dar camera principală are …