Am testat Samsung Galaxy J3 (2016) SM-J320F – botezat și Samsung J3 Duos sau J3(6) – un smartphone dual-SIM cu preț foarte bun, iar un cititor va putea câștiga acest telefon, găsiți detaliile la finalul acestui articol. Până acum este singurul model din seria J de la Samsung pe care am pus mâna. În rest am testat seria A și seria S. 

Samsung Galaxy J3 2016
Samsung Galaxy J3 2016

Orice întrebare aveți despre Galaxy J3 2016 o puteți pune în comentariile la acest articol. Lansat oficial la începutul acestui an, modelul Samsung J3 (6) este disponibil cu abonament Telekom Mobile exclusiv la Internity / Avenir Telecom, partener Telekom Romania, cu un preț de doar 49 lei la planul tarifar Complete XL.

Pro și contra Samsung J3

Atuurile acestui model sunt interesante:
– preț foarte bun cu sau fără abonament;
– design bun;
– dotări hardware bune ;
– tehnologie dual-SIM dual-standby;
– tehnologie 4G LTE Cat4;
– Android 5.1.1;

Rămâne de discutat:
nu are perfomanța unui telefon scump;

ads

Experiența cu Samsung Galaxy J3

Există câteva categorii importante de utilizatori care preferă modelele de smartphone ieftine, dar care oferă aceleași funcții precum terminalele scumpe. În primul rând, cred eu, sunt cei mici, care au văzut un smartphone la părinți și doresc și ei să imite modul de utilizare – vor jocuri video, vor să facă poze și selfie-uri, vor să filmeze și să aibă propriul telefon. Sigur, unii le cumpără modele scumpe, am văzut la colegii de școală ai copiilor tot felul de terminale. Apoi, juniorul uită telefonul în bancă, în autocar dacă pleacă în excursie, sau îl scapă pe jos pe ciment, iar drama este gata.

Pe lîngă copii și tineri, cred că există utilizatori care nu își permit un telefon scump. Românii au în general salarii mici, iar oamenii se luptă cu multe cheltuieli, întreținere, mâncarea zilnică, curent etc. Probabil telefonul în sine este ultima grijă de care trebuie să țină cont, dar vor totuși să aibă smartphone, ca toată lumea. Așa că un model ieftin este ideal.

A treia categorie ar fi cea a „primei utilizări”, există oameni mai în vârstă, dar nu numai, care au avut doar telefoane mobile cu butoane și au refuzat mult timp un smartphone. Totuși, văd și ei că acum e altceva să ai ecran mare, să faci fotografii, să asculți muzică de pe telefon. Așa că adoptă și ei, încet încet, noua tehnologie. Cred că Samsung Galaxy J3 este foarte bun pentru aceste categorii.

Acum 2-3 ani, un astfel de smartphone Samsung ar fi costat o grămadă de bani, dar pentru că tehnologia a avansat, iar componentele sunt tot mai ieftine, astăzi avem astfel de telefoane cu preț accesibil. Să vedem pe scurt despre ce este vorba. Terminalul are un ecran de fix 5 inch, cu rezoluție 720p (1280×720 pixeli), densitate 294 ppi, Super AMOLED. Procesorul este quad-core, Spreadtrum SC8830, la 1.2 GHz, plus că are 1.5 GB de memorie RAM și accelerator grafic Mali-400. Stocarea internă este de 8GB, dar are slot pentru carduri de memorie. Camera foto de pe spate are senzor de 8 megapixeli, iar cea frontală pentru poze selfie este de 5 megapixeli, foarte ok. Sistemul de operare este Android 5.1.1.

Bateria integrată este de 2.600 mAh, iar autonomia mi s-a părut peste media terminalelor ieftine.

Ca design, este modelul clasic de Samsung Galaxy, cu colțuri rotunjite, cu marginea metalică și plastic pe spate. Telefonul este ușor și comod de ținut în mână, nu alunecă. Avem capac la baterie care se scoate ușor și dezvăluie bateria, care poate fi schimbată, sloturile de SIM și de card de memorie microSD. Camera foto nu este de top, dar te descurci cu ea să faci poze în excursie, dar și fotografii selfie destul de ok. Ecranul este bun, este probabil același panel de la Galaxy Alpha și alte modele mai bune. Puterea hardware este însă mai mică decât la terminalele de top.

Am rulat de device câteva teste de performanță, iar scorurile sunt decente. De exemplu în Antutu, cel mai faimos test de performanță, are 26.000 de puncte, comparabil cu modele ieftine Meizu, sau cu telefoanele bune de acum 3-4 ani. Acum, modelele de top ajung la 130.000 de puncte, modelele de top de anul trecut au 50.000 de puncte. Am rulat și un alt test, Vellamo al Qualcomm, unde telefonul stă decent, cu 1.100 de puncte, sub Zenfone 2, dar peste Galaxy Nexus. De asemenea, într-un test mai vechi a avut aceeași performanță cu o tabletă Transformer Prime din 2012. Da, tehnologia a evoluat rapid, prețurile au scăzut.

Video – unboxing și prima întâlnire


Concurs Samsung J3

Pentru a putea câștiga un telefon Samsung Galaxy J3 Duos trebuie să intrați pe pagina de Facebook Internity România. Acolo veți găsi o pagină de concurs – Câștigă cu Samsung.

Trebuie să urmați pașii de acolo, să răspundeți la întrebări și puteți câștiga acest model de telefon. Succes!

Galerie foto