Am avut Samsung Galaxy Note aproape o săptămână pentru un review mai amănunțit. Pînă acum m-am concentrat pe dimensiunea lui foarte mare, pe utilitatea lui sau pe caracteristicile care îl deosebesc de alte smartphone-uri. Acum vreau să pun la un loc toate aceste experiențe, plus ideile mele personale și să trag unele concluzii. N-o să scriu iar foarte mult, vă dau link acolo unde aveți ce citi mai mult.
De cumpărat: Galaxy Note.

Samsung Galaxy Note
Samsung Galaxy Note

Samsung Galaxy Note

Care este treaba cu acest monstru de Galaxy Note? Ei bine, Samsung nu este prima companie care atacă segmentul „ecran monstruos” pentru a cuceri nișa celor care nu suferă tabletele, dar vor un smartphone cu ecran mai mare care să înlocuiască tableta. Știu, primul produs a fost Dell Streak. Dar sunt diferențe esențiale. Streak a fost prezentat ca tabletă, doar cu opțiunea 3G și așa era și normal. Oricum avea 1 centimetru grosime și era destul de greu.
Samsung au aplicat rețeta Galaxy S. Spre deosebire de competiție, Samsung Galaxy Note are un body foarte subțire și ușor. Apoi, au lucrat mult la materiale și design. Chiar arată premium, demonstrează că merită atâția bani. Apoi, ecranul nu este cel clasic cu 800×480 de pixeli, ci au pus un ecran HD, 1280×800 pixeli, cu o densitate foarte mare. HD Super AMOLED se cheamă tehnologia, iar la 5.3 inchi este cel mai bun ecran mobil existent pe piață. Procesorul este un dual-core la 1,4GHz, cât avea desktop-ul în 2001 sau laptopul abia în 2004.
Samsung Galaxy Note este cel mai bun dispozitiv media portabil, lăsând la o parte tabletele. E perfect pentru filmul vizionat în avion, pentru jocuri, deși am avut și surprize… vedeți în poze…

Galaxy Note - aplicații ratate

ads

Biroul mobil

Samsung Galaxy Note este important pentru cei care au nevoie să fie mereu conectați la birou. O tabletă e greu de butonat, mai ales pe stradă sau în mașină. Chiar dacă ești la un bar sau o terasă, tot telefonul este mai la îndemână. Tableta este un gadget mai pentru interior. De fapt, depinde de fiecare.
Din punctul meu de vedere, Galaxy Note este unealta perfectă pentru orice profesionist. Și pentru antreprenor. Camera foto este excelentă, sistemul de notițe a fost foarte bine gândit. Una din principalele inovații Galaxy Note este S-Pen. Mai multe detalii despre el, aici.
Aplicațiile Office merg mult mai bine cu un ecran mare. De asemenea, chestiile care țin de scris, editare foto/video, filme, animații, grafică. Toate acestea recomandă Samsung Galaxy Note. Când va veni update-ul la Android 4 atunci va fi mult mai bun decât ceea ce există acum pe piață. Dar mai durează un pic.

Comparativ - Galaxy Fit, Galaxy Nexus, Galaxy Note
Comparativ - Galaxy Fit, Galaxy Nexus, Galaxy Note

Samsung Galaxy Note nu este mult mai mare decât Galaxy Nexus de exemplu. Diferența stă însă în OS. Note vine cu Android 2.3.5, iar Nexus are deja 4.0. Noua versiune a sistemului de operare mobil Google are grafica mai bună și meniuri mai interesante. Dar să revenim la Note. Ecranul foarte bun și camera foto mai bună fac din el prima alegere. Sunt convins că va veni și update-ul de OS.
Sunt câteva aplicații aproape indispensabile precum Polaris Office. Deși cred că pe Note poți acesa deja Office online fără bătăi de cap. De asemenea, bateria a ținut foarte bine. Două zile, în timp ce Nexus sau iPhone 4S abia rezistă 24 de ore. Cu greu.
De altfel este și o baterie puternică, 2.500 mAH.

Nu am inspirație să vă scriu mai mult. Trag direct concluziile 🙂

Concluzii

Samsung Galaxy Note este un super-smartphone sau o tabletă mini care poate înlocui un telefon. Este perfect pentru volume mari de muncă și ecranul te ajută. Este bun la multimedia și aplicații grafice, jocuri, filme. De asemenea are o baterie foarte bună și un procesor foarte puternic.
Pe de altă parte, are un preț ca mare. Este făcut special pentru cei care vânează cel mai tare gadget al momentului. Iar S-Pen este chiar o unealtă foarte utilă. Îl recomand, dar depinde de bugetul fiecăruia. Poate va fi la ofertă la operatori.

Galaxy Note – preț

Samsung Galaxy Note are un preț de circa 2.600 de lei la eMAG. Probabil în ofertă la operator va avea un preț mai bun.

Despre Samsung Galaxy Note

– comunicatul de presă care anunța lansarea Note;
– lansarea oficială Galaxy Note de la Londra;
– primele impresii despre Galaxy Note;

Prezentare video

Galerie foto

[nggallery id=280]