Am testat mai bine de două săptămâni un Smart TV de la Samsung, cred că modelul complet este UE46D7000. Pe scurt: tehnologie LED, diagonala de 46″ (117 cm), Full HD, 3D, Smart TV (acces la unele portaluri de Internet). Televizorul este excelent, foarte bună ideea cu rama subțire, îți dă senzația de „imersiune” mai bună la 3D, imaginea parcă e oleacă mai mare – iluzie optică. Calitatea imaginii e foarte ok, am pus și net pe el, dar în afară de YouTube tot n-am folosit altceva, din cauză că e greu de scris cu telecomanda. Mai greu ca la competiție 😉

Am auzit că poți folosi un Samsung Galaxy S2 pe post de telecomandă, chestie foarte tare, dar n-am avut ocazia să o experimentez.

Samsung Smart TV 3D Full HD
Samsung Smart TV 3D Full HD

Ochelarii 3D

Ochelarii 3D Samsung sunt activi, cu un acumulator care se încarcă de la un USB. Bateria ține mult și bine, dar uneori am uitat să îi încarc și apoi a trebuit să mă uit cu ei conectați prin fir 🙂 Vestea bună este că îi poți conecta la un laptop ca să stai comod.
Și da, este real efectul de flicker, când bate o lumină în ochelari, din laterală, este obositor.

Ochelari 3D
Ochelari 3D

Televizor 3D

Comparat cu anul trecut avem și mai multe surse de conținut 3D, dar și multe promisiuni de viitor. Multe filme 3D, jocuri 3D, deja portaluri care pot fi accesate online cu clipuri sau jocuri 3D. Viitorul este 3D, dar poate va prinde mai bine tehnologia fără ochelari. La televizorul Samsung mi-a plăcut și convertorul 2D-3D, care îți transformă transmisiile – este foarte bun la posturi TV sau DVD-uri Full HD.
Pe scurt, merită să încerci 3D dacă ți-au plăcut filmele la cinematograf.

ads
Samsung Smart TV
Samsung Smart TV

Smart TV

Cred că în 5 ani va fi o nișă puternică. Practic, va lua locul tabletei în living, pentru că „are cu ce”. Ecranul mare, stai pe canapea confortabil, verifici mailul, scrii 2-3 mesaje, arunci un ochi pe Facebook, Twitter, vezi în colț și un post TV. Are nevoie de o tastatură (de mai multe variante de tastaturi / telecomenzi) – care mai subțire, mai elaborate – depinde de utilizator. Nu touchscreen.

Vor fi sigur site-uri dedicate de Web TV. Le văd, experiențe vizuale mai bune decât ai pe PC. Ah! Era să uit de Skype. Pentru cei aflați la distanță, Skype este excelent pentru chat. Dar să-l ai pe televizor? Să te vezi cu cei dragi în mărime naturală? Cred că va avea succes. Televizorul Samsung are cameră video și Skype instalat deja.

Samsung Smart TV - tastatura
Samsung Smart TV - tastatura

Concluzii

Samsung UE46D7000 este un televizor excelent, de mari dimensiuni, imagine perfectă, culori bune și unghi de vizualizare mare, dar are și tehnologii distractive: Full HD, 3D, Smart TV, Skype. Pentru pasionații de tehnologie este un televizor excelent.

De la Samsung am avut și un Player Blu Ray, cu tot cu boxe. A fost la fix pentru a vedea câteva DVD-uri Blu Ray cu 3D. Sunetul deosebit de clar, plăcut.

Merită.

Player Blu Ray Samsung
Player Blu Ray Samsung

Televizorul nu este ieftin deloc. Cred că bate spre 6-7000 de ron, am să verific. Un model identic de 40 de inchi este 4999 lei.

Galerie foto

[nggallery id=207]