Am avut ocazia să testez Toshiba Qosmio F750-10L, un laptop 3D fără ochelari și care deține putere multimedia fără compromisuri. Toshiba a fost primul mare producător de electronice care a scos pe piață produse 3D fără ochelari, dacă nu ținem cont de jucării precum Nintendo 3DS sau LG Optimus 3D. Toshiba au făcut televizoare 3D și acum primul laptop 3D fără ochelari.
Toshiba Qosmio F750 este un notebook complex pentru munca de zi cu zi, pentru jocuri și pentru multimedia. Design-ul este bun și dotările sunt peste medie. Într-un clasament personal i-aș da nota 9,4. Dar să vedem fiecare detaliu în parte.

Toshiba Qosmio F750-10L
Toshiba Qosmio F750-10L

Click pe poze pentru mărire!

Toshiba Qosmio F750

Laptopul Toshiba are dotări foarte bune și în ciuda tehnologiei incluse nu este nici foarte gros, nici foarte greu. Varianta pe alb nu este tocmai cea mai bună alegere pentru mine, dar am citit că au o versiune pe roșu. Probabil și pe negru, dar nu știu exact acum. Totuși, albul este la modă acum, așa că nu e asta o problemă.

Toshiba Qosmio F750
Toshiba Qosmio F750

Toshiba Qosmio F750 a venit la teste cu procesor quad-core Intel Core i7 2630QM, la 2 GHz, dar care poate fi ridicat la 2,9GHz prin Turbo Boost. Procesorul e capabil de 8 thread-uri, FSB la 1.333 MHz și are 6Mb smart cache. Oricum, unul dintre cele mai bune pentru laptop-uri. Laptopul are 8GB de RAM, plus placa video NVIDIA GeForce GT540M cu 2GB VRAM, o soluție portabilă – printre cele mai bune de nivel mediu. Hard-discul este de 500GB cu viteză de 7.200 rpm, peste medie. Hard-discul folosește 4GB NAND Flash pentru a oferi viteza SSD, dar și capacitatea de stocare a unui HDD clasic.

Vedeta este însă display-ul special, 15,6 inchi, Full HD, capabil de 3D fără ochelari. Camera web HD încorporată te ajută să setezi poziția corectă pentru a vedea 3D corect oriunde ai sta față de laptop. Grafica este impresionantă la prima vedere, dar este foarte obositoare. Am văzut doar trailere de filme 3D, dar practic, te dor ochii. Din păcate nu am putut testa un joc video 3D. Totuși, grafica 3D nu oferă claritatea modului Full HD, cel puțin nu generația actuală, nu varianta fără ochelari 3D. Tehnic rezoluția 3D echivalează cu 1366 x 768 pixeli.

Toshiba Qosmio F750 - Harman Kardon
Toshiba Qosmio F750 - Harman Kardon

Toshiba urmează trendurile industriei și include acum audio Harman Kardon în laptopurile de top. Qosmio F750 nu este o excepție, iar sunetul este bun, fără să mai ai nevoie de alte boxe. De asemenea, de notat pozitiv este și playerul Blu Ray integrat. Dacă ai putere multimedia, 3D și Full HD, atunci clar vei o unitate optică capabilă să țină pasul – deci Blu Ray. Pentru avantaje maxime pe partea de divertisment.

Toshiba Qosmio F750
Toshiba Qosmio F750

Tastatura este foarte bine realizată, mi-au plăcut atât butoanele, cât și poziționarea lor, poți scrie cu adevărat comod. Nu cred însă în tastatura numerică, o folosec foarte rar pe tastatura USB pe care o am la birou. Foarte rar. Poate că unele jocuri au nevoie de anumite funții, le poți seta pe o tastatură externă, de exemplu Lotigech G510. Spațiul putea fi folosit mai inteligent.

Greutatea este de 2,9 kilograme, iar autonomia este de 3 ore maximum. Deci nu este un laptop ultra-portabil. Alte detalii tehnice le puteți găsi pe site-ul producătorului.

Prețul în România este de 6.499 – 6.999 lei în funcție de magazin.

Concluzii

Qosmio F750 este un sistem multimedia puternic, ușor de transportat și impresionant datorită noilor tehnologii. Se descurcă excelent la jocuri video. Are 3D fără ochelari și display Full HD. Este perfect și pentru filme de ultimă generație, dar și pentru munca de zi cu zi, ca desktop replacement.
Este însă pentru cei dispuși să plătească prețul premium pentru a dispune de tehnologia de ultimă generație.

Toshiba Qosmio F750
Toshiba Qosmio F750