Epson EH-TW5200 a stat la mine în perioada Campionatului Mondial și mi-a dat posibilitatea să văd niște meciuri de fotbal cu atmosfera de pe stadion și o imagine suficient de mare încât poți să te crezi chiar acolo, în mijlocul acțiunii. Am văzut și niște filme 3D, vine cu ochelari 3D la pachet, iar calitatea imaginii este foarte bună. De asemenea, cred că este o modalitate excelentă de a intra în acțiunea jocurilor, mai ales dacă jucați în 3D. Are tehnologie foarte bună, sunet de calitate, este ușor de instalat și utilizat. Dar prețul este pe măsura ofertei, cam 4.130 de lei, la eMAG.

 

 

Videoproiector Epson 3D EH-TW5200
Videoproiector Epson EH-TW5200

Fotografia realizată pe întuneric poate nu vă spune multe și sigur nu se observă aici calitatea imaginii. Dar vă asigur că era pe tot peretele și că se vedea perfect. Sunt mai multe imagini în galerie. Evident, sursa video Full HD a contribuit la imaginea foarte bună, iar în cazul 3D am folosit un player Blu Ray dedicat și DVD-urile originale 3D.

 

Pro și contra Epson EH-TW5200

Mi-a plăcut foarte mult:

– calitatea și dimensiunea imaginii – Full HD sau 3D;
– simplitatea utilizării, totul e plug and play, nu îți bați capul;
– opțiunile multiple de conectare;
– este destul de ușor și compact pentru fi mutat de colo-colo;

Rămân de discutat:

– prețul este relativ mare;
– nivelul de negru în imagini este discutabil;
– aduce în casă încă o telecomandă de care trebuie să ai mare grijă;

Experiența în utilizare

Epson EH-TW5200 este un proiector cvasi-obișnuit fără chestii extraordinare. Proiectorul oferă un raport de contrast de 15000:1 și are o calitate mai bună a imagnii datorită tehnologiei proprietare 3LCD de la Epson, atât pentru 2D cât și 3D. Nivelul luminozității este de 2.000 de lumeni (cd/m2). Dimensiunea ecranului variază de la 30 de inch la 300 de inch – în funcție de mărimea ecranului de proiectare și distanța față de el. Eu n-am avut acasă alt ecran așa că am proiectat direct pe un perete mai liber, fără să am vreo problemă. Se vede net mai bine noaptea, pe întuneric, comparat cu ziua cu draperiile trase. Dar se vede ok și cu draperiile închise, se vede și pe lumină dacă nu se poate altfel.

P7191112-007

Proiectorul este în categoria Home Cinema (aspectul imaginii fiind 16:9), fiind destinat divertismentului digital. Avantajul unui proiector a fost totdeauna dimensiunea ecranului de proiecție și senzația că ești la cinematograf. Epson EH-TW5200 are și o boxă integrată de 2W, dar dacă scoți sunetul prin boxe dedicate este o experiență mult mai bună. Este destul de puțin zgomotos, doar 34 de decibeli, iar căldura produsă în cameră nu mai este atât de mare ca în anii trecuți. Este un dispozitiv compact și ușor, are 2,8 kilograme, îl poți muta oricând în altă parte.

Detalii tehnice

Rezoluție nativă: 1920 x 1080 pixeli
Lumeni: 2000 cd/m2
Contrast: 15000:1
Distanța până la imagine (m): 1.1 – 10.8
Lentile (mm): F 1.58 – 1.72
Aspect imagine: 16:9
Conectori: 1 x USB, 1 x Composite in, 1 x Audio in, 2 x HDMI in, 1 x Stereo mini-jack out
Difuzoare: 1 x 2 W
Dimensiuni (W x D x H mm): 297‎ x 247 x 105
Greutate (Kg): 2.8
Putere consumata (W):287
Nivel zgomot (dB):37

Concluzii

Epson EH-TW5200 este un videproiector pentru divertisment de o calitate foarte bună și tehnologie 3D cu ochelari activi reîncărcabili. Sigur, prețul este măricel, dar nu se compară cu niciun televizor când vine vorba de diagonala ecranului proiectat și divertismentul ca la cinematograf. Este perfect pentru filme dar și pentru jocuri.

Galerie foto