Noul smartphone de gaming Black Shark 2 a ajuns la review direct din China. Oamenii au deschis recent și un depozit european, găsiți acest model de cumpărat aici. Prețul european începe de la 549 euro, iar varianta de top (12GB RAM + 256 GB stocare) costă 649 euro, mi se pare destul de accesibil.



Dați un play și vă aștept pe canalul de YT și în grupul pasionaților de telefoane.

Specificații tehnice Black Shark 2

Ecran: 6.4″ AMOLED, FHD+, 2340×1080 pixeli, 19.5:9, 403 ppi
Procesor: Snapdragon 855
GPU: Adreno 640
Memorie: 8/12GB RAM
Stocare: 128/256GB
Camera foto: 48 + 12 megapixeli
Camera selfie: 20 de megapixeli
OS: Android Pie
Baterie: 4.000 mAh
Preț: 549 /649 euro

Pro și contra Black Shark 2

Avantaje:

  • putere hardware mare;
  • design de gaming;
  • preț bun;
  • cameră foto ok;
  • autonomie ok;

Dezavantaje:

  • nu rezistă la apă/praf;
  • nu are wireless charging;
  • accesoriile de gaming sunt sold-out;

Experiența cu Black Shark 2

Am tot scris despre telefoanele de gaming, dar am avut puține la test. Practic am văzut odată ROG Phone, maxim o oră, plus accesoriile, dar nu poate fi numit un test. De scris, am scris despre Razer Phone, Black Shark, ROG Phone, nu prea sunt alte modele. Citisem că Acer va face un nou Predator Phone, dar nu am mai văzut continuarea. Nici cei de la Asus nu sunt foarte fermi dacă vor continua ROG Phone, au spus doar că e o nișă bună.

Trendul nu este nou, au existat pe vremuri telefoane Nokia de gaming, Sony Xperia Play și alte experimente, dar nu au reușit să atragă destui fani. Acum, un smartphone are puterea unei console de jocuri și chiar se poate transforma ușor în consolă, cu un dock, sistem de răcire, gamepad și televizor. Din păcate, magazinul oficial Black Shark arată că aceste accesorii de gaming pentru Black Shark 2 sunt “sold out” și nu știm dacă acest model va beneficia de noi dispozitive. Presupun că totuși puteți găsi online accesorii de la primul Black Shark, care se potrivesc. Se spune că Xiaomi a ascultat feedback-ul utilizatorilor de la primul model și a îmbunătățit fiecare aspect pentru a face acest model mai bun.

Noul Black Shark 2 a venit din China și era un sample de test, cel puțin camera nu cred că este cea originală. Testul Antutu nu a rulat pe acest model, dar am folosit alte teste benchmark pentru a testa capacitățile lui. Fortnite a mers la 30fps, nu am reușit să-l duc la 60, dar e ok.

Design-ul este foarte bun, exteriorul are un model interesant, negru cu verde, iar interfața este și ea adaptată la aceste culori. Vine în cutie cu un încărcător fast charge destul de bun, plus o husă de protecție transparentă care stă foarte bine pe spate. Are sunet stereo, dar nu are mufă de căști 3.5 mmjack, nici adaptor pentru USB Type-C.

Telefonul se descurcă bine în orice situație, dotările sunt de top, iar prețul mi se pare destul de bun. Desigur, aș alege un Zenfone 6 ceva mai ieftin, dar per-total nu are design-ul lui Black Shark 2.

Din păcate, acest model nu are ofertă pentru Fortnite, ceea ce l-ar fi făcut foarte atractiv. Au totuși o activare pe zonade gaming cu Gameloft, care au lansat competiția europeană “Asphalt esports Series”. Practic, jucători din nouă țări europene vor participa la turneu, organizat în parteneriat cu ESL, pe terminale smartphone Black Shark 2. Finala va fi la Gamescom 2019, în luna august. Vor juca Asphalt 9: Legends.

Performanțele Black Shark 2

Terminalul de gaming vine cu procesor Snapdragon 855 (2,84 GHz), deci performanță maximă în 2019, va concura cu orice smartphone de top. Are memorii Dual-channel 8GB LPDDR4x, precum și stocare UFS 2.1 128GB. Cred că anul acesta doar OnePus 7 are stocarea de generație nouă UFS 3.0, chiar și S10 are UFS 2.1. Din păcate OP7 are probleme cu display-ul, să sperăm că se rezolvă prin actualizări.

Black Shark 2 are un display cu latență scăzută, 6.4 inch AMOLED FHD+ (2340×1080 pixeli). Este un ecran produs chiar de Samsung și are pe deasupra tehnologia de senzor de amprentă în display, care este foarte la modă anul ăsta. De asemenea, pentru performanțe maxime folosesc o tehnologie botezată Revolutionary Liquid Cooling 3.0. Mai trebuie notată și bateria de 4.000 mAh, care include și tehonologia de încărcare rapidă Qualcomm Quick Charge 4.0, 27W. Încărcătorul din cutie este Quick Charge 3.0.

Rezultatele la teste sunt bune, le puteți vedea mai jos, am pus și o tentativă de test de autonomie. A pornit video la 92% baterie și a rulat 7 ore. După o oră era bateria 80%,după două ore a coborât la 66%, după 3 ore la 42% și după 5 ore jumătate era 22%. Practic ține vreo 7 ore de video continuu, maxim 8, iar dublu puneți pentru o utilizare normală în care nu țineți ecranul aprins non-stop și toate serviciile active (localiare, WiFi, bluetooth, jocuri, Facebook).

Camera foto Black Shark 2

Conform specificațiilor oficiale, camera foto de pe spate vine cu un senzor Sony de 48 de megapixeli, care s-a dovedit foarte popular anul acesta. Poate realiza imagini foarte bune, depinde de software, dar este în general bine cotat. Dacă vă pasionează tehnologia, vedeți aici ce zice DXOMark de acest senzor. Modelul testat făcea poze mediocre și m-am uitat la AIDA64, nu apare senzor de 48 de megapixeli, ci doar cel de 12 megapixeli. Este posibil să fie doar un sample trimis pentru review și de aceea să nu aibă toate elementele unui telefon final.

Am făcut totuși câteva imagini care au ieșit corecte și fără zgomot, la o calitate destul de bună. Probabil cu senzorul Sony ar fi ieșit treabă și mai bună. a doua cameră are un zoom optic 2x care se poate dovedi uneori util. Totuși, 2019 a arătat că a devenit mai importantă camera ultra-wide.

Concluzii

Black Shark 2 este o alegere bună pentru cei care vor un flagship care să fie neobișnuit, care să atragă privirile prin design, să aibă putere maximă. Pentru cei care nu doresc un Samsung, Huawei sau iPhone la fel ca restul lumii. Pentru cei care caută să își exprime stilul de gamer inclusiv prin telefon. Știu câțiva copii și tineri care ar prefera un astfel de telefon față de alte modele. Și e bine că la toată tehnologia oferită are un preț foarte bun.

Galerie foto Black Shark 2