HTC 10, altfel zis și HTC One M10 sau One 10, va fi lansat oficial pe 12 aprilie, conform contului oficial de Twitter al companiei. Nu sunt date mai mute detalii, dar știm deja destul de multe despre următorul vârf de gamă.

HTC 10 powerof10

HTC 10 a fost deja confirmat oficial, iar compania folosește hash-tag-ul #Powerof10 ca să dea tot felul de detalii despre următorul smartphone. Ce știm sigur pînă acum este că noul smartphone nu va fi lansat cu Windows 10, deși s-au făcut paralele din cauza numelui. Specialiștii companiei au dezmințit orice zvon de acest gen.

De asemenea, știm că HTC One M10 respectă linia de design de la HTC A9, practic linia de design de la iPhone, cu carcasa metalică, fără nimic deosebit. Ar fi o mare surpriză să schimbe brusc taiwanezii foaia, mai ales că au tot repetat că acest design este al lor și a fost copiat de către Apple. Deși nu aveau un produs similar pînă la A9.

Conform zvonurilor de pînă acum, HTC 10 ar putea avea noul procesor-vedetă Snapdragon 820, cu 4GB de RAM și 32GB de stocare internă. Ar urma să aibă un display cu rezoluție 2K, 2560×1440 pixeli, iar Android este la versiunea 6.0.

Sunt într-adevăr șanse ca HTC să scoată anul acesta două ediții ale terminalului, respectiv normal și Plus, care să fie varianta mai mare. Se pare că acest model dual este foarte bine explotat de toate companiile din domeniu, deci nu văd nicio problemă pentru HTC.