Astăzi au apărut pe OnLeaks fotografii cu noul HTC One A9, modelul care ar urma să fie lansat în octombrie și să relanseze compania taiwaneză. Sincer, mă așteptam la un smartphone de top, cu design unic, care să atragă atenția. Din imagini pare un smartphone oarecare…

 

Da, putem recunoaște stilul clasic de design, dar HTC One A9 nu pare să aducă nimic special. Pare un mid-range care va avea poate un preț bun și cam atât. Nicidecum să fie telefonul care ar trebui să salveze HTC.

Noile zvonuri vorbesc despre un procesor Snapdragon 617, o versiune de nivel mediu, accesibilă, plus 2 GB de RAM, ecran de 5 inch Full HD, AMOLED. Stocarea internă este de 16GB, dar are slot pentru carduri de memorie.

Camera foto de pe spate ar avea un senzor de 13 megapixeli, iar cea frontală ar fi cea Ultrapixel de 4 megapixeli, de care HTC nu reușește nici anul ăsta să scape odată.

Cu alte cuvinte, este unul dintre modelele ieftine care nu aduce niciun atuu pentru cumpărare. Cine vrea așa ceva se duce la producătorii chinezi și cumpără modelele ieftine.

Este posibil totuși ca HTC Aero să fie un model diferit, care să pună accentul pe hardware puternic și design, deși se credea că HTC One A9 și Aero sunt același model.

Evenimentul HTC trebuia să fie în septembrie la IFA Berlin, apoi a fost anunțat pentru 29 septembrie, iar acum este programat pentru 20 octombrie. Mai avem puțin și aflăm totul. Din păcate nu cred că un model slab ar putea schimba ceva pentru HTC. Poate doar dacă anunță că va costa 100 de euro, caz în care ar face ceva vânzări.