IDF 2015, evenimentul anual al Intel în care prezintă cele mai noi tehnologii și tendințe, are loc la San Francisco. Oficialii companiei au prezentat o mulțime de soluții noi, plus noi oportunități pentru dezvoltatorii de aplicații.

intel idf 2015
Prezentarea keynote a CEO-ului Intel, Brian Krzanich

IDF 2015

În acest moment, conform Intel, tehnologia este tot mai personală, intrând în aproape toate aspectele vieții. Computerele sunt pe birourile, în gențile sau casele noastre, dar și în hainele, și chiar pe corpurile noastre. Devin o extensie a noastră, spun oficialii Intel.

Intel vrea să construiască un adevărat ecosistem pentru a aborda aceste oportunități în zona de computing.

Compania prezentat o serie de actualizări pentru tehnologia Intel RealSense, sistem de interacțiune cu un computer similar senzorului Kinect de la Xbox, dar mai avansat. De asemenea, au fost anunțate noi colaborări pentru securitate în Internet of Things (IoT) și chiar programe și kituri dedicate dezvoltatorilor care ajută la accelerarea lansărilor pe piață a soluțiilor IoT.

Tehnologia Intel RealSense va fi disponibilă pentru o gamă largă de platforme, ceea ce oferă dezvoltatorilor oportunitatea de a crea hardware și software pentru acest segment. În plus față de Windows și Android, dezvoltatorii vor putea folosi tehnologia Intel RealSense pe Mac OS X, ROS, Linux, Scratch, Unity, XSplit, OBS, Structure SDK, OSVR, Unreal Engine 4 și Project Tango al Google. De asemenea, o serie de dezvoltatori, inclusiv Razer, XSplit și Savioke au anunțat noi platforme, periferice și alte soluții bazate pe tehnologia Intel RealSense.

Împreună cu Google, Intel combină Project Tango cu RealSense într-un kit de dezvoltare pentru smartphone-urile cu sistem de operare Android. Astfel se vor dezvolta noi experiențe, inclusiv navigație indoor, realitate virtuală, scanare 3D și multe altele. Kitul se adresează dezvoltatorilor pe Android și va fi lansat până la finalul acestui an.

Tehnologia Intel Optane, care se bazează pe memoria revoluționară non-volatilă 3D XPoint și combinat cu controllerul avansat de memorie al companiei, interfața hardware și software IP, pentru a elibera potențialul de performanță într-o gamă vastă de produse. Tehnologia Intel Optane va fi lansată pe piață în 2016 într-o nouă serie de SSD-uri Intel de înaltă performanță.