Acer a prezentat noile laptopuri Swift Go AI cu procesoare Intel Core Ultra la CES 2024. De asemenea, au fost anunțate actualizări la Acer Swift X 14 cu cele mai recente GPU-uri NVIDIA GeForce RTX 40 și noi platforme accelerate de inteligență artificială pentru creare de conținut, studiu și gaming.

Laptopuri Acer Swift Go

Acer și-a extins familia Swift de laptopuri subțiri și ușoare cu noile procesoare Intel Core Ultra cu prima unitate de procesare neuronală (NPU) de la Intel și capacități integrate de accelerare a inteligenței artificiale. Acum și mai performante, mai capabile și mai intuitive pentru crearea de conținut, școală, productivitate și jocuri, procesarea puternică și funcțiile susținute de AI ale noilor laptopuri Swift sporesc gradul de utilizare.

Dispozitivele aduc ecrane OLED, Wi-Fi 7 și funcții AI. Verificate ca laptopuri cu platformă Intel Evo, noile Acer Swift Go 16 (SFG16-72) și Swift Go 14 (SFG14-73) sunt echipate cu noile procesoare Intel Core Ultra și GPU-uri integrate Intel Arc. Aduc autonomie de până la 12,5 ore pentru laptopul de 14 inch și de până la 10,5 ore pentru versiunea de 16 inch.

Funcțiile susținute de AI fac liniile de laptopuri Swift Go și mai atractive. Utilizatorii pot accesa Copilot în Windows cu un singur click pe tasta dedicată Copilot a laptopului și pot valorifica puterea inteligenței artificiale pentru a optimiza timpul petrecut atunci când lucrează, creează și se joacă pe dispozitiv. Ambele PC-uri cu AI prezintă, de asemenea, o cameră web QHD 1440p cu TNR, rezultând o calitate video mai bună, asociată cu funcțiile de conferință Acer PurifiedView îmbunătățite de AI, inclusiv Background Blur, Automatic Framing și Eye Contact. Camera web este completată de tehnologia Acer PurifiedVoice 2.0 cu reducere a zgomotului AI, care se asociază cu cele trei microfoane pentru a capta un sunet clar și pentru a reduce zgomotul de fond. Adăugarea tehnologiei Intel Wi-Fi 7 oferă viteze de conectare la internet de până la 2,4 ori mai rapide decât Wi-Fi 6E[4] și menține laptopurile conectate atunci când este cel mai important.

Ambele modele folosesc șasiul din aluminiu subțire și ușor al liniei Swift, care poate fi deschis la 180 de grade. Swift Go 14 dispune de o opțiune pentru un touchpad de iluminare cu mai multe comenzi pe anumite modele, oferă comenzi media directe, precum și de un touchpad OceanGlass care asigură în continuare experiențe de derulare rapide. De asemenea, ambele touchpad-uri se mândresc cu un spațiu cu 44% mai mare. În plus, modelele Swift Go dispun acum de cea mai recentă tehnologie Intel Unison 2.0, care permite o conexiune rapidă și ușoară între laptop și dispozitivele Android sau iOS ale clientului.

Au ecrane OLED colorate, cu o luminozitate maximă de 500 de niți, o gamă de culori DCI-P3 de 100% și certificare DisplayHDR True Black 500. Imaginile sunt vii și detaliate pe ecranul OLED 3,2K de 16 inch al modelului Swift Go 16, cu o rezoluție de 3200 x 2000 și o rată de refresh de 120 Hz, în timp ce Swift Go 14 are un ecran OLED 2,8K de 14 inch, cu rezoluție de 2880 x 1800 și o rată de refresh de 90 Hz.

Laptopurile Swift Go suportă acum până la 32 GB de memorie LPDDR5X și un SSD PCIe Gen 4 de 2 TB cu sloturi duble. În cele din urmă, dispozitivele dispun de cea mai recentă selecție de porturi pentru conectarea la periferice și ecrane externe, inclusiv porturi USB Type-C duble cu Thunderbolt 4 – ambele oferind încărcare rapidă, un port USB Type-A cu încărcare offline, HDMI 2.1 și un cititor de carduri microSD. Laptopurile includ, de asemenea, Bluetooth LE Audio pentru un sistem audio wireless îmbunătățit.

Acer Swift X 14 – PC AI pentru creatori și studenți

Noul Acer Swift X 14 (SFX14-72G) extinde tradiția de a oferi combinații puternice și ecrane uimitoare, acum cu cele mai recente procesoare Intel Core Ultra, grafică NVIDIA GeForce RTX 40 și un nou panou OLED 2,8K verificat de Calman. Echipat cu noile procesoare Intel Core Ultra din seria H și cu GPU până la NVIDIA GeForce RTX 4070, laptopul premium permite fluxuri de lucru mai rapide, îmbunătățite de inteligența artificială, pentru streaming live, editare video și randare 3D de calitate superioară. Tehnologia NVIDIA DLSS 3.5 aduce reconstrucția de raze bazată pe inteligență artificială pentru efecte de iluminare și rezoluție îmbunătățite în jocurile și aplicațiile cu grafică intensă. În plus, Swift X 14 este validat de NVIDIA Studio, optimizat cu driverele NVIDIA Studio preinstalate și include Copilot în Windows încorporat (cu o tastă Copilot dedicată) care valorifică puterea inteligenței artificiale pentru a lucra alături de utilizatori atunci când navighează pe dispozitivele și aplicațiile lor.

Afișajul OLED de 14,5 inch 2,8K verificat de Calman asigură o acuratețe impresionantă a culorilor cu Delta E<2 în animații, fotografii și clipuri video, astfel încât creatorii și profesioniștii să poată da viață cu acuratețe proiectelor lor. Culorile îndrăznețe se combină cu o claritate incredibilă pe afișajul OLED datorită capacităților sale 100% DCI-P3, a clasificării de contrast ridicat și a luminozității de vârf de 500 de niți cu certificare VESA DisplayHDR TrueBlack 500. Ecranul dispune de tehnologia Acer Light Sensing, care adaptează în mod activ temperatura de culoare și luminozitatea pentru a reflecta condițiile de iluminare. În cele din urmă, rata de reîmprospătare a cadrelor de 120 Hz asigură experiențe de vizionare video și de divertisment fluide și elevate.

Pe lângă creare de conținut, Swift X 14 este pregătit pentru productivitate, pentru a ajuta la îndeplinirea sarcinilor de lucru și școlare. Conferințele se desfășoară fără probleme și sunt eficiente cu ajutorul combinației dintre o cameră web FHD care dispune de reducerea temporală a zgomotului (TNR) activată de AI, precum și de Acer PurifiedView și PurifiedVoice 2.0 cu tehnologia AI Noise Reduction, cu trei microfoane pentru o captură audio îmbunătățită și o claritate vizuală și audio ridicată. Cele mai noi porturi și conectivitate – două porturi USB Type-C, un port HDMI 2.1 și un cititor de carduri MicroSD, precum și Wi-Fi 6E și Bluetooth LE Audio – mențin dispozitivele funcționale și conectate, în timp ce tehnologiile termice avansate – un ventilator mare, două conducte de căldură din cupru D6 și o tastatură cu intrare de aer dedicată – ajută la menținerea răcoroasă a laptopului. Swift X 14 este, de asemenea, bine echipat cu până la 32 GB de memorie LPDDR5X și până la 1 TB PCIe Gen 4 SSD.

Prețuri și disponibilitate:

  • Acer Swift Go 16 (SFG16-72/T) va fi disponibil în EMEA din februarie, la prețuri începând cu 1.149 EUR.
  • Acer Swift Go 14 (SFG14-73/T) va fi disponibil în EMEA din februarie, la prețuri începând cu 1.099 EUR.
  • Acer Swift X 14 (SFX14-72G) va fi disponibil în EMEA din februarie, la prețuri începând cu 1.799 EUR.