Acer lansează laptopul ConceptD 7 SpatialLabs Edition pentru creatorii de conținut 3D.

ConceptD 7 SpatialLabs

În cadrul Conferinței Globale Next At Acer, compania a anunțat lansarea laptopului ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G). Acesta oferă designerilor și developerilor tehnologia fără ochelari 3D stereoscopic. Stația de lucru mobilă susține creatorii cu Acer SpatialLabs integrând o suită de tehnologii optice, de afișare și senzoriale. Noul dispozitiv este echipat cu ecosistemul NVIDIA Studio, cu grafică NVIDIA GeForce RTX 3080 cu drivere speciale care ajută aplicațiile de creație, pentru niveluri optime de performanță și fiabilitate. Pur și simplu, noul ConceptD 7 este un laptop dedicat pentru modelarea 3D și un laptop excelent pentru developeri.

De asemenea, au fost anunțate și versiunea de 15,6 inch pentru ConceptD 3 Ezel și o versiune de 16:10 pentru ConceptD 3.

ConceptD 7 SpatialLabs Edition

Este nevoie de un dispozitiv cu adevărat puternic pentru a reda modele 3D în timp real, astfel că laptopul ConceptD 7 SpatialLabs Edition a fost echipat cu un procesor Intel® Core™ i7 din a 11-a generație, grafică până la NVIDIA® GeForce RTX™ 3080, până la 64 GB memorie DDR4 și până la 2 TB stocare pe SSD PCIe NVMe. Toate aceste componente alimentează un ecran UHD 4K cu validare PANTONE® care se mândrește cu o gamă largă de tehnologii de culoare pentru a acoperi 100% din gamutul Adobe RGB și pentru a atinge un grad de precizie a culorii Delta E<2.
În partea superioară a ecranului se regăsește un set de camere stereo care urmăresc poziția și mișcările ochilor și capului utilizatorului pentru a afișa imagini în 3D stereoscopice. Acest lucru se realizează prin proiectarea a două imagini ușor diferite printr-o lentilă optică încorporată în panelul display-ului, fiecare refractată către un ochi diferit. Tehnologiile de redare în timp real permit ca acest proces să aibă loc imediat – dacă un utilizator își rotește capul, imaginea 3D stereoscopică se va regla ca și când utilizatorul ar privi în jurul său. În plus, computerul este echipat cu o suită de tehnologii AI care îndeplinesc sarcini precum generarea de imagini stereo, permițând utilizatorilor să transforme conținutul 2D standard în conținut 3D stereoscopic.

Imediat ce este scos din cutie, SpatialLabs oferă designerilor abilitatea de a vedea cum proiectele lor prind viață în timp real. Suportul pentru toate formatele majore de fișiere 3D permite creatorilor să-și convertească modelele 3D în 3D stereoscopic pur și simplu importându-le în SpatialLabs Model Viewer, unde pot ajusta iluminarea, texturile și fundalurile HDRI pentru a găsi setări optime de prezentare.

Laptopul poate fi folosit și în tandem cu un ecran 2D extins, făcând posibilă crearea sau editarea conținutului pe un monitor 2D și apoi vizualizarea oricăror modificări făcute în timp real, în 3D stereoscopic pe dispozitivul ConceptD SpatialLabs. Acest lucru accelerează procesul de descoperire a problemelor de proiectare și îmbunătățește drastic fluxul de lucru: designerii de produs pot folosi SpatialLabs Model Viewer pentru a-și face o idee despre cum va arăta elementul pe care îl proiectează înainte de a investi timpul și resursele necesare pentru a-l fabrica. Managerii și membrii echipei sunt, de asemenea, capabili să ofere feedback mai clar în fiecare etapă a unui proiect, iar clienții pot vizualiza designul pentru a se asigura că acesta se aliniază cu așteptările lor.

Acer SpatialLabs Developer Site

În luna mai 2021, Acer a lansat programul SpatialLabs dedicat developerilor pentru Unreal Engine, un instrument 3D în timp real care oferă creatorilor libertatea de a-și realiza viziunile, astfel încât dezvoltatorii și echipele să colaboreze mai repede decât oricând, fără compromisuri de calitate sau scalabilitate. Odată cu lansarea laptopului ConceptD 7 SpatialLabs Edition, Acer a lansat și site-ul SpatialLabs unde developerii pot avea acces la toate instrumentele, inclusiv plug-in-ul Unreal Engine, precum și suport pentru Ultraleap Hand Tracking. Folosind hardware-ul și software-ul Ultraleap, utilizatorii pot introduce comenzi prin intermediul unor gesturi ale mâinii, mai degrabă decât cu un mouse sau un controler. Acest lucru permite o experiență mult mai intuitivă și reduce nevoia utilizatorilor de a atinge dispozitivul în sine, ceea ce este deosebit de util pentru afișajele cu „trafic intens”, cum ar fi într-un muzeu sau showroom.

Prețuri și disponibilitate

  • ConceptD 7 SpatialLabs Edition (CN715-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 3,599 euro.
  • ConceptD 3 (CN316-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 1,799 euro.
  • ConceptD 3 Pro (CN316-73P) va fi disponibil în EMEA din luna Decembrie, la prețuri începând de la 1,899 euro.
  • ConceptD 3 Ezel (CC315-73G) va fi disponibil în EMEA din luna Octobrie, la prețuri începând de la 2,099 euro.
  • ConceptD 3 Ezel Pro (CC315-73P) va fi disponibil în EMEA din luna noiembrie, la prețuri ăncepând de la 2,199 euro.