Dell a prezentat la CES 2019 Alienware Area-51m cu noul design Legend despre care vă povestesc mai jos. Îl numesc „desktop replacement”, pare laptop, dar probabil are nevoie de priză. La final, pe scurt despre Alienware m17.

Alienware Area-51m
Alienware Area-51m

Alienware Area-51m

Ediția 2019 a CES reprezintă un punct de referință pentru Alienware prin lansarea unei identități de design complet nouă, Alienware Legend, care stabilește un nou standard de excelență pentru ceea ce își doresc cel mai mult jucătorii: performanță și funcționalitate. Alienware a evaluat numeroase concepte și a ales unul care reprezintă cea mai mare și mai îndrăzneață desprindere de aspectul actual și de multitudinea de sisteme similare din domeniu.

Alienware Legend respectă preceptele de design fundamentale ale mărcii, cu trimiteri la rădăcinile sale profunde în cultura sci-fi și la primele sale concepte de design industrial, pentru a se diferenția de competitori. Noul design Legend este optimizat cu tehnologie termică și de răcire de ultimă generație pentru realizarea și susținerea puterii de overclocking, cu iluminare AlienFX îmbunătățită, cu margini ultra subțiri ale ecranului și cu un nou design de balama cu trei articulații, care reduce dimensiunea totală și, în același timp, creând un ansamblu mai solid, toate acestea combinându-se pentru a crea cea mai avansată experiență de gaming. De asemenea, designul Legend aduce două finisaje opționale, Lunar Light și Dark Side of the Moon, care constituie modalități suplimentare prin care jucătorii se diferențiază de concurenți.

Alienware Area-51m aduce noul design Legend și este cel mai puternic laptop de gaming din lume, cu multe dotări în premieră, fiind desemnat de Dell drept cel mai puternic laptop pentru jocuri din lume. Sunt aproape 20 de ani după ce Alienware a lansat primul laptop pentru gaming cu placă grafică upgradabilă, compania pa primit aprecieri pentru performanțele acestuia și a câștigat ulterior numeroase premii, compania lansează al doilea său notebook emblematic, cu placă grafică și procesor upgradabile.

Modelul reinventat Area-51m este cel mai puternic și upgradabil laptop pentru jocuri conceput vreodată. Este primul și singurul laptop cu procesor pentru desktop cu opt nuclee, de a noua generație, cu memorie de 64GB, tehnologie Ethernet de 2,5 Gbps, placă grafică și procesor pentru desktop upgradabile și ecran de 17” cu margine îngustă și ecran cu rată de refresh de 144 Hz. De asemenea, Area-51m beneficiază de tehnologie termică și de răcire de ultimă generație, cu performanțe cu 50% mai mari și dimensiuni cu 32% mai mici decât predecesorul său.

Cel mai recent model emblematic al Alienware în materie de experiență de gaming mobilă, noul Area-51m este echipat cu o gamă de dotări esențiale, printre care tehnologia de urmărire a privirii Tobii și cea mai recentă versiune a aplicației Alienware Command Center.

Alienware m17
Alienware m17

Alienware m17

Alienware a prezentat la CES 2019 și cel mai subțire și mai ușor notebook de 17” pentru jocuri, noul Alienware m17, cu varianta mai compactă Alienware m15. Suficient de puternice pentru a susține jocuri cu grafică avansată, dar suficient de portabile pentru a fi purtate de la o destinație la alta, greutatea modelului m15 începe de la 2,16 kg, iar cea a modelului m17 începe de la doar 2,62 kg.

Performanța este asigurată cu ajutorul procesoarelor Intel Core i5 și i7 de a opta generație, cu overclocking dinamic al procesorului, datorită capacității termice crescute oferite de tehnologia Cryo-Tech Cooling. Aceste procesoare de top din domeniu sunt combinate cu unitățile de procesare grafică Nvidia GeForce RTX 20 Series, care oferă funcții de gaming avansate, printre care ray tracing în timp real, inteligență artificială și shading programabil.

În plus, compania a adus peste 30 de actualizări aplicației sale Alienware Command Center, nodul central care permite jucătorilor să își personalizeze toate aspectele experienței de gaming, inclusiv iluminarea sistemului și perifericelor, gestionarea alimentării cu energie, controlul termic, overclocking, audio și organizarea conținutului. Alienware Command Center oferă acum posibilitatea de overclocking (și underclocking) al procesorului, ceea ce permite ca modificările să aibă loc la nivel de sistem și să funcționeze în conjuncție cu overclockingul procesorului și memoriei RAM, precum și cu sistemul de răcire. Aceste îmbunătățiri aduse interfeței cu utilizatorul fac Alienware Command Center mai ușor de utilizat.

Cu ocazia CES, aplicația Alienware Arena este disponibilă în SUA pentru descărcare pe iOS și Android, cu coduri exclusive pentru obținerea accesului la versiunile integrale ale unor jocuri pe PC. Prin intermediul acestei funcții, jucătorii vor primi alerte de notificare push pentru acces la coduri pentru jocuri integrale în cantități limitate, la coduri beta și la DLC-uri, în mod instantaneu și de oriunde. În plus, între 8 și 11 ianuarie, vor fi disponibile zilnic jocuri instantanee în care se pot câștiga puncte DA Rewards sau Arena Reward în valoare de până la 1.000 de dolari.

Alienware Area-51m cu design Legend va fi disponibil începând cu 29 ianuarie 2019, Alienware m15 este disponibil acum, doar versiunea cu grafică GeForce RTX 20 Series va fi disponibil începând cu 29 ianuarie 2019. Alienware m17 va fi disponibil începând tot cu 29 ianuarie.