România nu este deocamdată pe lista țărilor unde posesorii Samsung Galaxy S8 pot testa noul Android 8.0 Oreo. Asta înseamnă că doritorii, printre care se numără și subsemnatul, mai au de așteptat. Deocamdată Polonia, Franța, Germania și Spania sunt pe lista celor de la Samsung.

Sursa foto.

Este adevărat, din 31 octombrie, mai multe țări vor primi oficial versiunea nouă de Android 8.0 pentru Samsung Galaxy S8 și S8+. Mai sunt pe lista oficială China și India, dar și Statele Unite. Conform informațiilor recente, celelalte țări vor primi actualizarea de Android abia la începutul anului viitor, când va fi disponibilă și pe Note 8.

ads

Samsung lucrează la actualizarea Android 8.0 Oreo pentru Samsung Galaxy S8 încă de luna trecută, când platforma Google a fost lansată în versiunea finală. Este posibil ca unele variante neoficiale să apară mai rapid pe XDA Developers, dar vă jucați cu telefonul și cu garanția lui, puteți rămâne cu el blocat.

Cea mai sigură variantă pare să fie înscrierea în comunitatea oficială Samsung Members. După ce activați aplicația de pe Samsung Galaxy S8 sau S8+ (sau Note 8), ea vă va anunța rapid când actualizarea la Android 8.0 Oreo devine disponibilă. Desigur, va trebui să activați notificări.

De asemenea, unele actualizări depind de oepratorii telecom, unii testează mai rapid și le fac publice, alții așteaptă mai mult timp să vadă dacă apar probleme cu actualizările. Teoretic, noua platformă aduce îmbunătățiri la vitezele de încărcare ale aplicațiilor, dar și autonomie mai bună. Practic însă, de foarte multe ori, actualizarea la noua platformă software are uneori probleme, mai mici sau mai mari, dar care se pot dovedi dificile uneori. De aceea este bine să așteptați și să nu faceți actualizarea cât mai rapid.

Samsung a realizat pentru utilizatorii Galaxy S8 și S8+ un program de testare beta, la care aveți acces tot prin aplicația Members. Din păcate nefiind disponibil oficial la noi în țară, nici sistemul prin care vă puteți înscrie nu este deocamdată clar. Cum aflu detalii suplimentare, am să actualizez.

Via Sammobile 1, 2