Aplicația Uber va arăta în avans prețul exact al curselor – fără matematică și fără surprize la final – începând din 14 februarie. Uber avea această funcție în alte țări, acum este lansată oficial și în România.

Foto: © Erica Schroeder | Dreamstime.com

Tariful afișat în aplicație va include distanța până la destinație, timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic, tariful dinamic, atunci când e cazul, și eventuale reduceri promoționale. Uber introduce și pentru pasagerii din România “upfront pricing” – posibilitatea de a vedea tariful exact al curselor înainte de a chema o mașină. Până acum, utilizatorii puteau vedea doar o estimare a tarifului. Începând de miercuri, 14 februarie, aplicația Uber va arăta costul exact al unei curse înainte de a plasa o comandă, pentru mai multă claritate și o experiență mai bună a pasagerilor.

Astfel, o cursă de la Dristor până la Gara de Nord, într-o oră de vârf, va fi de 15,63 de lei. O cursă de la Piața Victoriei până la aeroport va fi de 26,09 lei.

Odată introdusă destinația, tariful afișat de aplicație va arăta o sumă exactă, care va include:
– distanța până la destinație, incluzând aici opririle multiple;
– timpul estimat pe baza valorilor istorice de trafic;
– tarifarea dinamică, atunci când e cazul;
– eventuale reduceri promoționale;

Atunci când intervine tarifarea dinamică, aplicația Uber va afișa suma exactă și mesajul că tarifele sunt mărite ca urmare a cererii mari. Atunci când tariful dinamic depășește 3 X tariful de bază, utilizatorii vor fi notificați despre asta și li se va cere confirmarea.

În situațiile în care pasagerii modifică destinația, adaugă o oprire pe parcurs sau timpul petrecut în cursă e mai lung decât cel estimat, aplicația va actualiza corespunzător valoarea totală a cursei.