E greu de scris despre așa ceva, dar este admirabil ceea ce fac oamenii implicați în lupta cu bolile incurabile, în special la copii. Aplicația mobilă este botezată „Leul Curajos” și este prima aplicație mobilă pentru copiii bolnavi de cancer din România.

Asociatia Little People Romania

Aplicația mobilă a fost dezvoltată cu sprijinul Fundației Vodafone România, prin Programul Mobile for Good, însumează experienţa acumulată de Asociația Little People pe parcursul a 20 de ani. Este vorba despre o interfață dinamică și interactivă a programului zilnic de suport al pacienților ”Nu Mi-e Frică!”. Acesta a fost implementat pentru început în secția de oncopediatrie a Institutului Oncologic Cluj Napoca, pentru a fi ulterior extinsă în opt secții de oncopeditrie din toată țara.

Lansarea unei aplicații mobile care să permită evaluarea din punct de vedere psihosocial a nevoilor cu care se confruntă un copil bolnav de cancer reprezintă un element de noutate și unicitate în domeniul oncopediatriei și un punct de pornire în elaborarea unor studii naționale de specialitate.

Datele obținute în urma folosirii aplicației vor oferi specialiștilor Asociației Little People informații extrem de importante despre provocările prin care trece fiecare pacient de-a lungul tratamentului. Va fi astfel posibilă personalizarea şi implicit eficientizarea activităţilor terapeutice astfel încât copiii și adolescenții afectați de cancer să obțină mai multe informații despre experiența bolii și să înțeleagă şi să accepte necesitatea tratamentului.

Aplicaţia „Leul Curajos” este disponibilă doar pentru pacienții oncopediatrie și poate fi descărcată în mod gratuit din Magazinul Google Play (pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare Android) şi din App Store (pentru utilizatorii de terminale cu sistem de operare iOS).

Folosirea tehnologiei mobile în intervenția terapeutică cu copiii și adolescenții bolnavi de cancer are un impact pozitiv, deoarece oferă accesul la informații relevante într-o manieră atractivă și creează un context virtual în care pacienții îşi pot asuma roluri diferite și pot se pot implica activ în managementul bolii. Finanţarea oferită de Fundaţia Vodafone România pentru proiectul din care face parte aplicaţia „Leul Curajos” se ridica la 70.000 de euro.