Noua actualizare Windows 10 disponibilă în octombrie și aplicația Microsoft Your Phone vor permite pe viitor ca aplicațiile și jocurile Android să ruleze direct pe computer fără alte soluții. Putem și acum să rulăm aplicații Android pe Windows 10, dar ceea ce promite Microsoft este accesul la exact cele de pe telefon.

Via: The Verge

Noua tehnologie denumită de Microsoft App Mirroring va permite ca pe laptopul sau desktop-ul cu Windows 10 să ruleze aceeași aplicație de pe un smartphone cu Android, adică fix aplicația de pe telefon, prin intermediul Your Phone. Sigur că dacă aveți jocuri cu cont, puteți juca și acum aceleași jocuri pe laptop, la fel cu aplicațiile Android. Dar dacă sunt jocuri care nu transferă datele de pe un device pe altul, atunci veți avea nevoie de Mirroring.

Aplicația Microsoft Your Phone permite pe Android o mai bună sincronizare a terminalelor cu laptopurile sau computerele cu Windows 10. Mai exact o mai bună sincronizare a pozelor de pe telefon, ceea ce poți face acum cu Google Photos de exemplu, probabil puteai și cu soluția Mcirosoft OneDrive. În plus, fotografiile vor putea fi adăugate mai ușor în prezentările realizate cu aplicațiile Microsoft Office pentru mobile. Asta fără să mai fie nevoie să le trimiteți pe mail. Însă probabil va trebui să oferiți aplicației permisiunile necesare să transfere aceste fotografii automat. Va sincroniza și mesajele SMS sau chat pe care le vei vedea automat pe laptop sau desktop, ca și apelurile, care vor putea fi preluate în căști.

Aplicația există și pe iPhone / iOS, dar aici nu au primit toate permisiunile și nu vor putea face mare lucru. Pe Mac vei primi doar link-uri către site-urile vizitate pe telefon și posibil unele notificări.

În prezentarea oficială au arătat aplicația Snapchat de pe telefon pe ecranul PC-ului. Nu avem acum mai multe detalii despre App Mirroring, cum va funcția exact tehnologia sau ce tip de transmisie a datelor va folosi, posibil prin WiFi. Revin cu detalii imediat ce acestea sunt publice.

Microsoft a prezentat la evenimentul său oficial o serie de device-uri noi, pentru prima dată au Surface Heaphones, au lansat Surface Pro 6, Surface Laptop 2, Surface Studio 2 și Surface All Acces, un soi de abonament care include Office.