Microsoft a anunțat oficial aplicația Your Phone, care este realizată pentru Android și iOS și va permite o mai bună sincronizare a terminalelor cu laptopurile sau computerele cu Windows 10. Nu sunt foarte mari noutăți, există deja multe aplicații care fac aproximativ același lucru, dar este o inițiativă care merită relatată.

Sursa: Blogul Windows

Nici aplicațiile pentru Android și iOS nu sunt exact la fel, probabil din cauza restricțiilor impuse de proprietarii platformelor respective.

ads

Aplicația Microsoft pentru Android permite o mai bună sincronizare a pozelor de pe telefon, ceea ce poți face acum cu Google Photos de exemplu. Probabil puteai și cu soluția Mcirosoft OneDrive. În plus, fotografiile vor putea fi adăugate mai ușor în prezentările realizate cu aplicațiile Microsoft Office pentru mobile. Asta fără să mai fie nevoie să le trimiteți pe mail. Însă probabil va trebui să oferiți aplicației permisiunile necesare să transfere aceste fotografii automat. Și să fiți atenți să nu transfere pe date mobile sau pe roaming dacă nu aveți suficiente date în abonament.

Aplicația pentru iOS nu va putea face asta, probabil Apple vrea să păstreze iCloud pentru asta, deși sunt sigur că au blocat vreo soluție rivală pînă acum. Pe iPhone vei putea să salvezi anumite link-uri pe telefon și să le vezi pe laptop / PC atunci când vrei să continui navigarea. Cel puțin conform anunțurilor oficiale.

Cea mai recentă actualizare pentru Windows 10 va aduce și o aplicație dedicată pentru telefon, care ar urma să apară pe desktop. Cu un singur click veți putea ajunge la conținutul respectiv de pe telefonul mobil propriu. La prima deschidere, aplicația vă va trimite o notificare pe telefon pentru a descărca aplicația Your Phone. Merge pe toate telefoanele Android după versiunea 7.0 și cu cele mai noi modele de iPhone. Deocamdată nu avem link-urile din Google Play sau App Store, dar dacă ele vor deveni publice, am să le adaug aici ulterior.