Există aplicații și jocuri video care vă pot ajuta să tastați mai rapid, dacă aveți nevoie să terminați treaba la computer mai rapid și nu vă descurcați în prezent, scriu colegii de la Risco.

Astăzi nu prea mai luăm notițe pe hârtie, ci le memorăm în telefon. Nu mai scriem mesaje pe post-it-urile de pe frigider, ci le trimitem direct pe Whatsapp sau SMS. Email-uri, rapoarte, proiecte, toate se scriu acum în față unui ecran și a unei tastaturi, așadar este inutil să mai spunem cât de important este pentru productivitatea noastră să învățam să tastăm rapid. Scrierea unui proiect, de exemplu, nu ar trebui să ne ocupe prea mult timp. Mai degrabă alocam acel timp conceperii sau implementării proiectului decât scrierii și aranjării lui în pagină.

Și pentru că tastarea rapidă necesită o anumită îndemânare, e bine să știm că avem la îndemână jocuri și aplicații interactive care ne învață să tastăm mai rapid.

ads

Fiecare învață în ritmul sau propriu. Unele persoane sunt productive atunci când muncesc sub presiune și cu termene limită foarte strânse, pe când altele au nevoie de mai mult timp să aprofundeze anumite cunoștințe și să le pună în practică. În ambele cazuri este foarte bine, important este să-ți găsești instrumentele necesare că să te ajute să progresezi în ritmul tău, iar aceste aplicații te potă ajută, cu condiția să știi engleză!

1. Speed Typing Online. Dacă vrei să tastezi texte din cărți, versuri din cântece, proverbe și altele, Speed Typing Online este o aplicație foarte drăguță care îți monitorizeaza câte cuvinte tastezi pe minut și îți măsoară acuratețea tastării. Tu îți alegi timpul în care vrei să tastezi, textul pe care vrei să-l tastezi, iar la sfârșit îți va apărea un ecran cu rezultatele tastării: câte cuvinte corecte și incorecte ai tastat, care este rată de eroare etc.

2. Typing Trainer. Are o colectie de tutoriale care iti arata pas cu pas tot felul de exercitii si introduce noi notiuni pe masura ce lectiile progreseaza. Aplicatia are si o serie de teste de dactilografiere prin care iti poti incerca dexteritatea. Vei invata sa tastezi fara sa privesti tastatura si ce este interesant este ca aplicatia este valabila si in alte limbi (din pacate romana nu se numara printre ele).

Citește mai departe pe Risco.