Apple va oferi vouchere de reducere pentru cei care au un smartphone Android și renunță la el în favoarea iPhone. Din punctul meu de vedere este o prostie, dar ca imagine probabil este o chestie interesantă. Acum nu știm clar ce reducere va fi, dar fac pariu că nu este una mare.

Apple-iPhone-6-Vecteezy-Share-Preview

Sursa foto: FreePik

 

Din câte spun sursele citate, măsura este dedicată doar celor care vin în magazinele oficiale Apple. Probabil va fi la început doar în SUA. Oricum, este un semnal puternic că vor să atace mai puternic supremația Android. De altfel, studiile arată că iPhone 6 și 6 Plus au dominat vânzările din trimestrul 4 al 2014, fiind peste vânzările Samsung. Acest lucru arată că depinde doar de Apple și de dotările pe care le vor pune la iPhone 6S sau iPhone 7, care s-o lansa anul acesta. Pentru că oamenii vor terminale bune și sunt pregătiți să plătească pentru asta.

Apple oferea deja reduceri pentru cei care veneau la magazin cu un iPhone mai vechi, zice Bloomberg. Chestia e că, dacă ai un iPhone mai vechi, îl vinzi pentru că are valoare în continuare. Iar banii îi folosești să iei ceva nou. Dar terminalele cu Android, second-hand, nu se mai vând atât de bine. Programul de schimbare pentru iPhone-uri a fost extins rapid și în Europa. Deci, sunt șanse să ajungă și aici programul de discount-uri pentru cei cu terminale Android.

Vânzările Apple depind foarte mult de ciclurile în care proprii clienți își schimbă telefonul. Cei care aveau iPhone 5S încă n-au trecut la 6, noile modele au fost adoptate mai ales de cei care rezistaseră cu iPhone 4 sau 4S pînă anul trecut. Cei care au în continuare 5 sau 5S s-ar putea însă să treacă anul acesta la noile modele. Dar șansa de a crește vine de la atragerea de utilizatori Android, cei care au fost dezamăgiți de telefoane cu probleme, cei care au fost dezamăgiți de eternele probleme software, cei care vor să încerce ceva nou, diferit. Și cred că o le meargă iar planul.