Apple vrea să aducă inteligența artificială Google Gemini pe terminalele iPhone din toamna asta, scrie Techcrunch. Ar fi o înfrângere pentru Apple, care recunoaște astfel că a pierdut lupta cu rivalii Microsoft și Google.

Google Gemini

Inteligența artificială pe iPhone

Apple intenționează să facă echipă cu Google pentru a utiliza modelul Gemini AI pentru funcții de pe iPhone, a raportat Bloomberg. Acest lucru va pune Google într-o poziție de top, deoarece compania are deja un acord cu Apple ca furnizor preferat de motoare de căutare pe iPhone-uri pentru browserul Safari.

Publicația a citat oameni familiarizați cu chestiunea spunând că Apple caută să licențieze tehnologia AI a Google pentru a introduce funcții bazate pe inteligență artificială cu actualizări iOS mai târziu în acest an. În plus, compania a purtat discuții cu OpenAI pentru a putea utiliza modele GPT, a spus Bloomberg.

Există o presiune din ce în ce mai mare asupra Apple pentru a ajunge din urmă concurenților din domeniul AI, cum ar fi OpenAI, Microsoft, Anthropic și chiar Google. În februarie, CEO-ul Apple, Tim Cook, a declarat că compania va introduce funcții Gen-AI „mai târziu în acest an”.

Listele de locuri de muncă ale companiei de anul trecut au sugerat că Apple lucrează la mai multe instrumente interne și externe alimentate de IA generativă. Cu toate acestea, discuțiile despre utilizarea tehnologiei AI terțe înseamnă că Apple nu a progresat conform așteptărilor în propriile eforturi de AI.

Modelele proprii ale Apple ar putea alimenta unele dintre funcțiile de pe dispozitiv în viitoarea actualizare a software-ului iOS 18 – care se așteaptă să fie anunțată la Conferința Mondială a Dezvoltatorilor (WWDC) care a avut loc în fiecare an în luna iunie. Cu toate acestea, compania explorează parteneriatul cu un furnizor extern pentru cazuri de utilizare generativă a AI, cum ar fi crearea de imagini și ajutarea utilizatorilor cu scrierea.

Google a avut propriul set de probleme cu Gemini. Luna trecută, compania a trebuit să întrerupă funcția de generare a imaginilor după ce modelul a creat imagini cu inexactități istorice. Mai târziu, CEO-ul Google, Sundar Pichai, a spus că răspunsurile lui Gemini au fost „complet inacceptabile”. Săptămâna trecută, Google a declarat că blochează interogările legate de alegeri despre Gemeni pe tot globul.