Producătorul de teniși Asics, companie japoneză, a cumpărat aplicația de fitness Runkeeper, una din cele mai populare la ora actuală pentru cei care fac sport. Întâmplător folosesc Runkeeper pentru plimbările mele prin parc, fiind una din puținele aplicații care raportează corect datele.

IMG_7257

Lansată în 2008, aplicația Runkeeper a ajuns acum la milioane de utilizatori, cam 45 de milioane de conturi active acum. Asics este o companie relativ cunoscută de pasionații de sport, a lansat deja o aplicație proprie, My Asiscs, dar care nu a fost la fel de popularizată precum cea de la Nike de exemplu.

Asics va folosi aplicația pentru a atinge o bază mai largă de clienți, având astfel și o targetare directă pe cei care fac sport. Nu știm deocamdată dacă achiziția va schimba modul de business al Runkepper, care avea o versiune free și una Pro cu abonament de 9,99 dolari pe lună.

Recent, Under Armour a cumpărat Endomondo și MyFitnessPal, iar cei de la Adidas au cumpărat cu 240 de milioane de dolari aplicația Runtastic. La nivel global tot Nike rămân cei mai vizibili, deși au renunțat la brățara lor specială de fitness, dar aplicația rămâne destul de utilizată.

Dan Dragomir

editor at Computerblog.ro
Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Autorul poate fi contactat pe adresa [email protected]
!! NU SUNT MAGAZIN SAU SERVICE !!