Astăzi a fost anunțat oficial concursul Asus Challenge 2022, un concurs interactiv de informatică destinat liceenilor din București.

Asus Challenge 2022

Asus, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar al Municipiului București, a anunțat azi demararea înscrierilor online pentru concurs. Sunt acceptate echipe de liceeni din capitală. Câștigătorii vor avea un laborator de informatică dotat cu 30 de sisteme Asus ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK), plus un laptop ExpertBook B3 Flip (B3402FEA).

Competiția se va desfășura online pe platformele Kahoot! și Zoom în perioada 15 martie – 5 mai 2022. La concurs pot participa elevii din clasele IX-XII din Municipiul București. Fiecare unitate de învățământ participantă va fi reprezentată de o echipă de maxim 5 liceeni sub conducerea unui profesor îndrumător. Fiecare echipă trebuie să aibă la dispoziție un PC desktop, cel puțin un smartphone și o conexiune Internet. Cadrul didactic îndrumător va putea efectua înscrierea în mod gratuit pe site până pe data de 31 martie 2022.

Concursul va cuprinde o etapă de simulare (pe 4 aprilie), două de departajare (pe 7 și 12 aprilie) și finala (pe 4 mai). Echipa câștigătoare va fi stabilită dintre cei 20 de finaliști. După încheierea concursului, Asus va dota laboratorul de informatică al liceului care va da echipa câștigătoare cu 30 de sisteme All-in-one ExpertCenter și un laptop performant ExpertBook.

Asus Challenge 2022

ExpertCenter E5 AiO 22 (E5202WHAK) este un desktop All-in-one premiat cu Red Dot Product Design Award 2021. Sistemul este ideal atât pentru activitățile business, cât și pentru cele educaționale, fiind disponibil pe piața românească în multiple configurații. Seria este echipată cu procesoare care urcă în gamă până la Intel Core i7 din generația a 11-a, dispune de conectivitate rapidă, tehnologie de anulare a zgomotului de fundal prin AI, plus stocare cu posibilitate de upgrade.

ExpertBook B3 Flip (B3402FEA) este un laptop convertibil, recomandat pentru sistemul hibrid de învățământ, al cărui ecran se deschide la 360° pentru o flexibilitate totală a afișajului. Este un companion ideal pentru profesori și studenți. Dispune de o cameră secundară integrată deasupra tastaturii pentru comunicații confortabile atunci când se folosește în modul tabletă. Calitatea sesiunilor online este îmbunătățită cu ajutorul tehnologiei audio de anulare a zgomotului de fond prin AI. Laptopul integrează atât conectivitate WiFi 6, cât și 4G LTE, fiind gata de lucru oriunde ar fi nevoie de el. Ecranul tactil suportă stiloul digital, iar tastatura, touchpad-ul și suportul pentru palme sunt protejate cu ASUS Antibacterian Guard. Acest strat de protecție inhibă dezvoltarea bacteriilor și rezistă în fața produselor de curățare pe bază de alcool.