Asus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550) este primul laptop de gaming cu două ecrane care vine și cu procesoare Intel din generația a zecea și cu grafică Nvidia RTX Super. Am aprticipat la un eveniment online organizat pe Zoom și am aflat de-acolo multe informații despre noile produse ale companiei taiwaneze.

Asus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Asus ROG Zephyrus Duo 15 (GX550)

Display: 15.6 inch 4K 60Hz / FHD 300 Hz
ScreenPad Plus: 14.1 inch 4K 60 Hz
Procesor: Intel Core i9-10980HK
GPU: Nvidia RTX 2080 Super
Memorie: 32 GB
Stocare: 2 TB SSD RAID0
Altele: încărcare USB Type-C / Thunderbolt 3
OS: Windows 10
Baterie: 90Wh
Preț: 3.700 dolari

Ce știm despre ROG Zephyrus Duo 15

Astăzi au fost lansate oficial noile componente hardware de top de la Intel și Nvidia. Procesoarele Comet Lake-H pot să urce la frecvențe de 5.3 GHz pentru experiențe de gaming intense. Noile plăci grafice Nvidia RTX Super promit performanțe mai mari pentru dispozitivele mobile. Sunt trei modele noi, 2080 RTX Super, precum și variantele mai accesibile 2070 și 2060.

Asus a fost primul producător de laptopuri care pune într-un dispozitiv atât procesoare noi, cât și grafică de top, iar ROG Zephyrus Duo 15 este primul notebook de gaming cu două ecrane. Practic pe unul poți vedea informații suplimentare care fac diferența în jocurile video. Poți vedea hărți extinse, poți vorbi cu colegii de echipă și multe altele. Poziția ecranului este de asemenea mult mai bună, fiind ridicat spre utilizator.

Ecranul ScreenPad Plus este și tactil și compatibil cu creioanele digitale (stylus), deci poate fi folosit și pentru short-cut-uri similare cu telefonul mobil, dar și pentru grafică sau mesaje scrise de mână. Sunt două variante de ecran principal, unul este FullHD dar are rată de refresh 300Hz, pentru acțiune cât mai fluentă în jocuri, iar al doilea este 4K, dar rata de refresh este 60hz.

Modelul de top al ROG Zephyrus Duo 15 vine cu noul procesor vedetă Intel Core i9-10980HK, octa-core care atinge 5.3GHz, dispune de 32 GB memorie RAM, stocare 2 TB SSD în RAID0 şi noua placă video RTX 2080 Super. Desigur, versiunea de top are un preț pe măsură, care a fost anunțat la 3.700 de dolari. Evident, vor exista și variante mai accesibile.

Oficialii Asus au insistat în special pe noul sistem de răcire care are liquid metal, care scade temperatura medie cu 8 grade. Ecranul secundar se ridică nu doar pentru a vedea mai bine, ci și pentru a facilita răcirea. Bateria de 90Wh este una dintre cele mai mari disponibile la ora actuală pe un laptop și autonomia va fi destul de bună. Au pus și o mufă USB Type-C cu Thunderbolt 3 care permite încărcarea cu un alimentator similar cu cel de telefon, foarte mic ca dimensiuni.