Am urmărit online lansarea Asus ROG Zephyrus M16, primul laptop cu un display de 16 inch în corpul compact al unui model de 15″. Au ales această dimensiune pentru că unii utilizator au nevoie de mai mult spațiu, dar nu aleg să cumpere modelele de 17.3 inch pentru că li se par prea mari.

Ceea ce este interesant la ROG Zephyrus M16 este că are un ecran QHD, cu rată de refresh 165Hz, cu un raport 16:10. Acesta este extrem de neobișnuit pentru laptopurile de jocuri – se găsește mai frecvent în laptopuri pentru creativi și productivitate. Asus speră că noul aspect va ajuta linia Zephyrus să ajungă la creatorii de conținut și la alți clienți care caută un dispozitiv care să funcționeze perfect la birou, dar să fie și pentru jocuri.

ads

Intel a lucrat îndeaproape cu Asus pentru a echipa M16 cu o serie de funcții noi, inclusiv audio Dolby Atmos cu driverul Intel Smart Sound Technology și modul MS Hybrid. În principal, compania americană consideră că procesoarele sale vor furniza suficientă energie pentru a profita de afișajul QHD de 165Hz.

Invitat la eveniment, un oficial Intel a declarat că noile procesoare TigerLake sunt mai puternice la multitasking decât competiția și oferă autonomie mai mare decât generația anterioară.

ROG Zephyrus M16 cvine cu procesorul cel mai puternic, Core i9-11900H și placă grafică dedeicată RTX 3070 pentru laptopuri. Evident, nu puteau să lipsească tehnologiile de răcire inteligentă ROG, Asus continuă să utilizeze metalul lichid ca material de interfață termică la alegere. Există două ventilatoare Arc Flow cu 4 de lame care ajută la împingerea căldurii provenite de la cele șase heatpipes de la CPU și GPU. Ventilatoarele se opresc complet atunci când temperaturile scad sub 50 ° C.

Nvidia RTX 3070 poate crește până la 1.390 MHz la 80 W. Zephyrus M16 poate fi echipat cu până la 48 GB de memorie RAM DDR4-3200 și până la 2 TB de stocare PCIe Gen 4.
Ultra-subțire și portabil cu o grosime de 19,9 mm și cântărind doar 1,9 kg, are și o încărcare rapidă a bateriei de 90 Wh, care asigură până la 10 ore de redare video.
Sunet la calitate de studio: cele șase boxe cu woofer-e duale cu anulare a forței permit un sunet surround Dolby Atmos, în vreme ce rețeaua de microfoane 3D capturează un sunet clar.

Portul Thunderbolt 4 suportă două ecrane 4K la 60 Hz sau un singur monitor 8K și oferă acces super-rapid la media sau alte date de pe drive-uri externe. Utilizatorii pot încărca laptopul și alte dispozitive inclusiv cele USB Type-C.

Un port separat Type-C și o pereche de porturi USB Type-A oferă u spațiu amplu pentru periferice de jocuri și alte dispozitive. WiFi 6 permite utilizatorilor să profite de rețele wireless mai rapide, în vreme ce jack-ul Ethernet oferă o conexiune perfectă pentru gaming serios în regim multiplayer. Cititorul de carduri microSD facilitează accesul la media de la camere sau alte dispozitive.

Intrările confortabile fac ca utilizarea lui M16 să fie o plăcere. Tastatura Stealth Type are un aranjament în stil desktop care pare familiar, iar zgomotele tastării se mențin sub 30 dB, așa că utilizatorii pot lucra sau se pot juca fără să-i deranjeze pe cei din jur. ROG a sporit cu 20% dimensiunea touchpad-ului, comparativ cu generația anterioară, iar procesarea mai rapidă oferă o acuratețe sporită pentru o experiență de tracking îmbunătățită.

O cameră web și un senzor de amprente integrate oferă instrumente comode pentru logare și socializare.

Abia aștept să ajungă la teste să vedem cu se descurcă în teste și jocuri.