Asus tocmai a confirmat detalii despre următoarea lansare a telefonului Zenfone 11 Ultra. Acesta va fi dezvăluit oficial pe 14 martie. Posterul de lansare confirmă că următorul Zenfone va fi dezvăluit la ora 20:00 ora Taipei (13:00 CET/ 8:00 ET) și va arătat de asemenea la New York și Berlin, ceea ce implică telefonul va fi disponibil în Taiwan, SUA și Europa.

asus zenfone 11 ultra

Lansarea Asus Zenfone 11 Ultra

Postarea însoțitoare de pe Twitter prezintă de asemenea integrarea AI. O chestie foarte la modă acum pe toate flagship-urile nou lansate. Deși nu obținem detalii despre ceea va presupune ea. Rivalii oferă acum trei lucruri distincte. Partea de foto/video pentru îmbunătățirea imaginilor. Apoi partea de traducere de texte și conversație din alte limbi. Precum și partea de note/transcriere a textelor, rezumate pentru opere și alte lucruri pentru eficiență.

Asus a oferit și câteva videoclipuri teaser pentru stabilizarea video a lui Zenfone 11 Ultra, despre modul portret și durata de viață lungă a bateriei.

Zenfone 11 Ultra a fost prezentat pe surse, fără confirmări oficiale, de ceva vreme. Design-ul său pare să fie identic cu ROG Phone 8, deci Asus renunță la ideea unui flagship compact. Însă Zenfone vine fără caracteristicile centrate pe gaming, precum lumini RGB și AirTriggers pe margini.

Așa că putem spune sigur că Zenfone 11 Ultra va oferi un ecran LTPO AMOLED de 6,78 inch, cu rezoluție FHD+ și o rată de reîmprospătare de 1-144 Hz. Acesta va fi echipat cu chipset-ul Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 alături de 16 GB RAM LPDDR5X și 512 GB de stocare UFS 4.0. Va avea, de asemenea, același trio de camere găsite pe ROG Phone 8 Pro. Respectiv o cameră principală de 50 MP cu un senzor IMX890, un teleobiectiv de 32 MP cu zoom optic 3x și un obiectiv ultrawide de 13 MP.

Bateria este de 5.500 mAh și se încarcă cu 65W pe fir. Are și încărcarea wireless cu 15W și da, păstrează mufa de căști pentru doritori. Dacă avea și un slot de carduri microSD era perfect, dar nu este cazul.

Probabil va veni la un nivel de preț comparabil cu ROG Phone 8, care nu prea este ieftin.