Există de foarte mult timp tehnologii noi care ar permite realizarea unor baterii mai performante pentru telefoane și alte gadgeturi (fuel cells și altele), dar dintr-un motiv sau altul, nu avem azi telefoane la care să țină mult și bine bateria, cu excepția vechilor Nokii. Ei bine, un start-up american promite acum dublarea vieții bateriei obișnuite, folosind noi tehnici de a reduce practic consumul în mod inteligent.

bateria telefonului

Pentru cei chinuiți de viața bateriei telefonului, smartphone-ului sau a tabletei, am scris câteva posturi despre asta. De exemplu despre baterii externe sau despre managementul aplicațiilor.

Unboxing Note 10+ Apasă play:

Noutatea ar fi că ETA Devices, o companie ieșită din laboratoarele MIT, propune o nouă soluție, diferită, pentru maximizarea bateriei. Cercetătorii au analizat modul în care terminalele comunică cu rețelele de comunicații și au găsit că se consumă foarte multă energie inutil în acest proces. Ceea ce mi se pare corect și am recomandat și eu să ții majoritatea serviciilor închise atunci când nu ai nevoie urgentă de ele.

Nu știu cum să vă explic modul de funcționare, ar fi nevoie de un inginer cu studii de comunicare ca să explice fenomenul 😛 Să vedem dacă vor reuși să intre și pe partea comercială. Bateria ar trebui să fie prioritară și pentru Apple, dar și pentru Google sau Microsoft și producătorii de terminale mobile.

Dragomir (OLD)

Contul vechi (my old account).

Am fost ziarist timp de 15 ani, ultimii zece ani i-am petrecut în domeniul IT. Din 2010 sunt blogger profesionist, în principal pe Computerblog.

Mă găsiți de asemenea pe Youtube cu un canal în care vorbim despre telefoane, aplicații și jocuri.

Am lucrat printre altele pentru ZF.ro, Descopera.ro, Go4IT.ro, Jurnalul.ro, PlayTech.ro, Zonait.tv și multe alte site-uri, ziare, săptămânale sau reviste.

Pot fi contactat pe email [email protected] și telefon 0769.066.003.