Bell Air Taxi este un concept al viitorului de mașină zburătoare pentru transport, prezentată în colaborae de Bell și Safran. Vor dezvolta îmăreună sisteme de propulsie electrice hibride pentru viitoarele taxiuri aeriene și sisteme de decolare și aterizare verticală.

Bell Helicopter, o companie a Textron, a anunțat astăzi în cadrul conferinței internaționale ”Viitorul Transporturilor” un nou parteneriat cu Safran privind dezvoltarea unor sisteme inovatoare de propulsie electrice hibride pentru a sprijini conceptul de aeronave Bell cu decolare și aterizare verticală (VTOL – Vertical Take-Off and Landing).

În ultimii ani, echipele de inovare Safran au explorat în mod activ potențialul soluțiilor hibride pentru viitoarele sisteme de propulsie. Viziunea comună a Bell și Safran pentru aeronavele electrice și hibride este să se angajeze în scopul implementării cu succes a sistemelor Bell Air Taxis și a viitoarelor sisteme de mobilitate la cerere. În cadrul acestei colaborări, Bell va conduce activitatea de proiectare, dezvoltare și producție de sisteme VTOL, iar Safran își va aduce expertiza tehnică în dezvoltarea unui sistem de propulsie inovator.

ads

Bell vrea să fie în prima linie a mobilității la cerere – deschizând paradigma către o nouă eră a zborului, în care avantajele aviației sunt accesibile mai multor persoane, în mai multe locuri, a declarat în cadrul conferinței Scott Drennan, director pentru Inovare din cadrul Bell. Acest anunț este un alt mijloc prin care demonstrăm angajamentul de a asigura transportul de persoane și logistică în moduri noi, inovatoare și mai eficiente; munca noastră cu Safran este un punct istoric de referință pentru viitoarele soluții de transport, a explicat el.
 
Datorită unei strategii de dezvoltare a tehnologiei pe termen lung desfășurată în cadrul grupului Safran, putem astăzi să oferim companiei Bell soluțiile hibride de energie electrică pentru produsele lor de generație următoare, care au ca rezultat o performanță îmbunătățită, oferind mai multă valoare clienților noștri, a declarat Stéphane Cueille, prim-vicepreședinte executiv pentru cercetare, tehnologie și inovare din cadrul Safran.