HMD Global a amnunțat oficial Nokia Beta Labs, un program de testare care va permite fanilor pasionați de tehnologie să testeze noi versiuni de software. Primul experiment aduce Android 8.0 Oreo pe telefoanele Nokia 8, decoamdată cei care nu au acest model nu pot face teste.

HMD Global anunță laboratoarele de testare pentru telefoanele Nokia. “Ascultarea dorințelor exprimate de fanii noștri este esențială pentru noi, iar acest laborator este o materializare a acestei colaborări”, spun oficialii companiei.

Prin coagularea unui colectiv de entuziaști, laboratoarele beta de testare a telefoanelor Nokia au menirea să facă auzită vocea celor care adoptă primii dispozitivele în privința modului în care definim noi experiențele, oferindu-ne, astfel, un feedback direct despre ceea ce experimentează utilizatorii de platforme noi.

Prima experiență pe care o propunem utilizatorilor va fi testarea beta a sistemului Android Oreo pe terminalele Nokia 8. Este o primă testare, aşa că s-ar putea să nu meargă totul perfect, însă participarea unora dintre fanii noştri ne va ajuta să modelăm şi ajustăm mai bine terminalele, dar şi să eliminăm eventualele erori înainte de lansarea oficială.

Ne proiectăm telefoanele astfel încât să realizăm cât mai multe pentru fanii noştri, aşa că feedeback-ul lor este nepreţuit. Este o excelentă ocazie de a-i lua alături de noi în această călătorie şi de a le oferi unora dintre ei să fie primii care să experimenteze.

Pentru început, doar utilizatorii de Nokia 8 se vor putea înscrie pentru testarea beta Android Oreo.