Am discutat cu specialistii Bitdefender despre noua versiune a produsului lor complet pentru securitate IT, BitDefender Total Security 2012.
Produsul este disponibil in versiunea beta pe site-ul bitdefender.com.
Sunt o multime de tehnologii noi, functii inovatoare si unele modificari care tin de arhitectura produsului sau de design. Din multimea de noutati am ales cateva importante si relevante pe care vi le povestesc pe scurt mai jos.

BitDefender Total Security 2012
BitDefender Total Security 2012

BitDefender Total Security 2012

Interfata este modificata in intregime: avem o singura interfata cu access rapid la cele mai importante actiuni pe fiecare modul.Totodata, e optimizata din punct de vedere al performantei. Eu am testat deja versiunea Beta si pot confirma. Meniul Anti-Spyware este acum integrat in Privacy.
De remarcat este functia de Auto-pilot, care sta in spatele conceptului de silent security: suprima alertele si asigura ca produsul functioneaza la parametrii optimi, ca sa poata lua decizii in mod automat.

Pentru a rezolva probleme mai serioase exista acum Rescue mode: este un minisistem de operare bazat pe Linux, care permite recuperarea datelor şi dezinfectarea sistemului în situaţii critice.

Are filtru Antifrauda: este similar filtrului Antiphishing cu o detective extinsa (detecteaza o varietate mare de inselatorii virtuale, pagini suspecte, pagini care “imita” site-uri bancare). Safebox: este online backup & synchronization module; este o aplicatie de tip CDP (continuous Data Protection) – sincronizeaza automat modificarile facute pe folderele sincronizate pe server, salveaza versiuni pentru fiecare modificare (deci poti face restore de fisiere la orice versiune), face sincronizare intre PC-uri configurate pe acelasi cont.

BitDefender Total Security 2012 dispune de un sistem de notificari imbunatatit: e mai mult decat un istoric cu evenimentele din produs – userul poate face “undo” la actiunile default, poate lua actiuni pe evenimentele critice (poate muta sau sterge virusi in carantina etc), iar evenimentele sunt separate pe categorii in functie de severitate.

Scan Dispatcher rulează sarcini de scanare (inclusiv scanări recurente ale sistemului) utilizând algoritmi ce identifică perioadele când încărcarea sistemului este redusă, eliminând astfel impactul procesului de scanare asupra utilizării curente a sistemului.

Tehnologii

BitDefender 2012 are la bază tehnologiile consacrate BitDefender, precum B-HAVE pentru detecţia euristică, bazată pe comportament – în interiorul calculatorului este simulat un calculator virtual în care sunt rulate diferite aplicaţii pentru a se verifica dacă acestea sunt sau nu periculoase. Tehnologiile antispam Image Spam Filtering şi NeuNet au fost scoase. Image Spam Filtering este o formulă revoluţionară de detecţie a mesajelor spam pe bază de imagini iar NeuNet – este un algoritm ce completează filtrele antispam, permiţând o clasificare precisă a tipurilor de spam existente.

Modulele Antivirus, Active Virus Control şi Firewall sunt integrate in cloud. De asemenea modulele Antispam-ul, Antiphishing şi Antifraud funcţionează in cloud.

Lansarea oficiala a generatiei de produse de securitate BitDefender 2012 va avea loc in luna august 2011.