Un gest frumos al celor de la Vodafone și un exemplu pentru cât mai multe companii IT sau nu numai. Vodafone lansează programul ReConnect în toate cele 26 de țări în care operează, inclusiv în România: vor recruta femei talentate care au ieșit din câmpul muncii timp de mai mulți ani.

Adică fix pe cele care și-au luat timp liber pentru a crește copiii și când au vrut să revină la birou nu au mai putut. Știm că legea impune angajatorului niște obligații, dar care deseori sunt trecute cu vederea de firmele din România. Sau ocolite foarte bine.

-Vodafone se adresează cu această campanie femeilor care ar dori să se întoarcă să lucreze cu normă întreagă sau cu program flexibil, dar care întâmpină dificultăți în crearea conexiunilor profesionale necesare sau redobândirea abilităților de care au nevoie.

Programul ReConnect are ca obiectiv recrutarea a 1.000 de angajați de-a lungul a trei ani, dintre care în jur de 500 de femei aflate într-o pauză în carieră vor fi angajate pentru funcții de conducere, reprezentând 10% din totalul recrutărilor externe pentru poziții de management în Vodafone de-a lungul perioadei menționate. În plus, Vodafone va recruta până la 500 de femei care au făcut o pauză în carieră pentru roluri în care acestea vor interacționa direct cu clienții.

Găsiți aici și opțiuni de a intra direct în program.