Orange România și Telekom Romania au confirmat azi oficial acordul de colaborare (anunțat de ZF) pentru îmbunătățirea serviciilor, care contrabalansează cumva colaboarea Vodafone/RCS RDS. Pe scurt, clienții Telekom vor avea acces la rețeaua 4G/4G+ de la Orange, iar operatorul francez primește acces la rețeaua de fibră optică a Telekom.

 

În urma acordului, Orange își va completa portofoliul existent de servicii de voce şi internet mobil, televiziune prin satelit şi internet cu servicii fixe de internet de mare viteză şi televiziune, folosind reţeaua urbană de fibră optică a Telekom Romania, şi va lansa în curând soluţii de comunicare convergente. Operatorul continuă eforturile de a aduce clienţilor oferte convergente, menținând direcția care a dus la crearea serviciului Orange TV prin satelit, utilizat de peste 275 000 de abonaţi la mai puțin de 3 ani de la lansare. Utilizatorii din România vor putea beneficia în zonele urbane de servicii Orange de internet fix cu viteze de până la 1Gbps şi se vor putea bucura de o experienţă îmbogăţită de televiziune, având posibilitatea de a alege toate serviciile de comunicare de la Orange, cu o factură unică și un singur Serviciu Clienți.

Telekom Romania Mobile va avea de-acum acces la reţeaua 4G a Orange. Astfel, operatorul va putea oferi clienților săi servicii 4G și 4G+ la un nivel superior. Trecerea de la o rețea la alta se va face fără întreruperi și nu va presupune niciun cost suplimentar pentru utilizatori.

Dincolo de contract, trebuie notat că “operatorii vor continua să concureze în mod independent pe piață, fiecare dintre ele urmându-și propria strategie de dezvoltare în concordanță cu viziunea comercială și de business”.

Abia aștept să vedem noile oferte de servicii, atât pentru Orange, cât și pentru Telekom.