Cresc prețurile serviciilor RCS RDS pe toată linia. Am citit știrea pe ArenaIT și am cerut oficialilor Digi să comenteze informația.
Aveți mai jos și explicația lor.

Scumpiri la RCS RDS

Atât serviciile de telefonie mobilă, cele de Internet prin cablu și televiziune se vor scumpi de la 1 martie 2019. Acest lucru se datoreazaă așa numitei „taxe pe lăcomie” a PSD. Companiile din telecom, energie și băncile sunt obligate acum la plata unei taxe de 3% pe cifra de afaceri, iar urmarea logică este că vor crește prețurile la servicii. Taxa nu este pe lăcomia firmelor, ci mai degrabă pentru lăcomia unor psd-iști. Iar efectul ei va fi invers, vor încasa mai puțini bani, iar costurile le vor suporta românii.

Poziția companiei:

”Digi | RCS & RDS a investit și continuă să investească în calitatea serviciilor pe care le oferă. În ultimii ani, compania a ieșit în întâmpinarea nevoilor abonaţilor săi prin îmbogăţirea ofertei de servicii de comunicaţii electronice fixe și mobile.

Astăzi, clienții companiei beneficiază de o ofertă atractivă și bogată de canale TV, formată dintr-o varietate de posturi românești și internaţionale, cât și din posturile proprii de sport, știri, documentare și filme. Prin serviciul Digi TV și canalele Digi Sport sunt aduse în casele abonaţilor cele mai spectaculoase competiţii sportive: UEFA Champions League, UEFA Europa League, cele mai importante campionate de fotbal din Europa, turnee renumite de tenis și sute de meciuri de handbal și alte sporturi. De asemenea, conexiunea de internet prin fibră optică, rapidă și stabilă, la standardele Gigabit, este asigurată până în cele mai îndepărtate colțuri ale țării. În același timp, se lucrează constant la extinderea reţelei DigiMobil și la diversificarea serviciilor, oferind facilităţi precum VoLTE și VoWiFi sau trafic de date nelimitat, în reţeaua 4G.

Pentru a răspunde nevoii continue de dezvoltare și de creștere a calităţii serviciilor pe care grupul Digi | RCS & RDS le furnizează, precum și pentru a reacţiona la creșterea continuă a costurilor pe care le suportă, compania se vede nevoită să ajusteze tarifele. Noile tarife și servicii pot fi consultate de către clienți în factura emisă în luna ianuarie (variantă electronică sau tipărită) și pe site-ul oficial.”

Noile prețuri RCS RDS

De la 1 martie 2019 abonamentul Digi TV cablu analogic va costa 26 de lei de la 24 lei acum, Digi TV cablu digital ajunge la 30 de lei de la 28 lei, iar digital special va costa 31 de lei. Digi TV Satelit Popular va costa 17 lei, abonamentul bază ajunge la 25 de lei și bază special la 26 de lei. Extra-opțiunile digi cablu și satelit vor crește și ele. Pentru canalul Film Now trebuie să dai trei lei, pentru HBO 13 lei pe luna, pentru canalele pentru adulți un leu și pentru MaxPack vei da 15 lei. Cel mai ieftin abonament va costă 28 lei (FB100), FB300 30 lei de la 28 lei, FB500 35 lei de la 34 lei și FB1000 40 lei de la 39 lei. Chiria pentru routerul Gigabit va costă 5 lei, iar cel non gigabit 3 lei.

Abonamentele de telefonie mobilă Digi Mobil cu valoare 0 vor trece la Optim 2, adică 2 euro, Digi Mobil Optim 3 va costa 3 euro și Optim 5 va costa 5 euro. Digi Optim Nelimitat va costa 5 euro cu abonament, 4 euro cu două abonamente și 3.5 euro cu 3 sau 4 abonamente.

Dacă mai aflu alte detalii, vă scriu asap.