Operatorul Digi Mobil al RCS RDS lansează oficial tehnologia 4G în România. Începând de astăzi tehnologia 4G este disponibilă în rețeaua Digi Mobil pentru utilizatorii din 12 orașe (lista mai jos). Abonamentele Digi Mobil includ 15GB de date mobile.

rcs rds digi mobil 4g

Conform RCS RDS tehnologia 4G este disponibilă parțial în Arad, București, Brașov, Cluj, Constanța, Craiova, Iași, Oradea, Pitești, Ploiești, Sibiu și Timișoara. Parțial înseamnă probabil doar în centru, ei zic așa: „urmează ca acoperirea de tip exterior în aceste orașe să fie finalizată în curând„.

Totuși RCS RDS vine cu aceeași soluție, care pe clienți pare că i-a mulțumit. În loc de acoperire, oferă 15 GB de date mobile lunar la abonamente.
Digi Mobil va oferi standard pentru abonamentele Optim Nelimitat, fără modificări de tarife, un trafic total de date mobile de 15 GB pe lună, astfel: până la 5 GB pe lună vor putea fi consumați în rețea 3G Digi Mobil, restul traficului utilizat putând fi consumat integral în rețeaua 4G Digi Mobil (până la totalul de 15 GB pe lună).

Clienții Digi Mobil care au optat pentru unul dintre abonamentele din gamă Complet 2, 3, 5 sau Optim 2, 3, 5 beneficiază, de asemenea, de viteză 4G dacă au un terminal compatibil. Traficul inclus în abonamentul contractat poate fi consumat atât în rețeaua 3G, cât și 4G, fără costuri suplimentare.

Utilizatorii pot achiziționa, începând de astăzi, terminale compatibile Digi Mobil 4G (LTE TDD în bandă 38 LTE TD 2600) din gamă de telefoane a producătorilor Allview, Philips și HTC .

Pentru a beneficia de vitezele 4G, utilizatorii trebuie să îşi activeze serviciul direct de pe telefonul mobil, tastând *111# (gratuit), din ContulmeuDigi sau telefonic la *777. Eu cred că este nevoie și de SIM compatibil 4G, aștept feedback de la cei care utilizează serviciul.