Digi Mobil, singurul operator telecom local care aplică suprataxe de roaming, a anunțat astăzi că va reduce cu pana la 50% tarifele pentru roaming în UE/SEE.

Foto: © Welcomia | Dreamstime

Digi Mobil roaming – prețuri reduse

Se văd mai bine prețurile în tabelul de mai jos, eu comentez imediat după această imagine.

digi mobil tarife roaming reduse

Începând cu luna noiembrie 2017, clienții Digi Mobil care călătoresc în interiorul Spațiului Economic European (SEE- statele membre ale Uniunii Europene, precum și Norvegia, Islanda și Liechtenstein), vor plăti tarife redusecu până la 50% la față de tarifele pe care RCS RDS Digi Mobil le stabilise singur anterior pentru datele, minuțele și SMS-urile utilizate în roaming. La ceilalți operatori, puteți folosi beneficiile din abonament și în roaming.

O reducere semnificativă, de 47%, a fost decisă în cazul datelor mobile utilizate în roaming, tariful fiind redus la numai 0,00336 euro/MB (adică 3,36 euro/GB). Pentru un apel inițiat din orice țara din UE sau SEE, către un număr din România, tariful de roaming scade la 0,0215 euro/minut. Pentru un apel primit în orice țară din UE sau SEE, tariful de roaming rămâne același, de doar 0,0108 euro/minut. Costul unui mesaj text scade la jumătate, respectiv 0,005 euro/SMS. Mesajele SMS primite în țările din UE/SEE nu implică niciun cost suplimentar.
Atenție: tarifele de roaming suplimentare nu includ TVA.

Prețurile de roaming Digi Mobil sunt aplicate tuturor clienților, indiferent dacă folosesc serviciile operatorului în interes personal sau pentru afaceri. Activarea serviciului de roaming poate fi făcută telefonic numărul la 031.400.7777, la *777 sau din Contul Digicare. Serviciul de roaming nu este disponibil pentru clienții Digi Mobil care utilizează serviciile cu plată anticipată (cartele prepaid).

În vară, când toată lumea anunța roaming gratuit și folosirea beneficiilor de acasă în țările Spațiului Economic European, RCS RDS cerea autorităților să îi permită să introducă suprataxe pentru că datorită prețurilor mici nu își poate acoperi costurile operaționale. Autoritatea de reglementare în telecom (ANCOM) a autorizat atunci RCS&RDS să aplice suprataxe de roaming pentru clienții Digi Mobil. Între timp, au cam apărut probleme cu roamingul la cartelele prepaid la toți operatorii…

Chiar, mai este undeva roaming disponibil la cartelă? Că am citit numai comentarii negative.